Pretraga

S Pantovčaka ravno u CSI: Kolinda postala počasna članica Američke akademije za forenzične znanosti

A- A+

U rujnu prošle godine predsjednica i studentica doktorskog studija na Fakultetu političkih znanosti, Kolinda Grabar-Kitarović, primila je počasni doktorat na Korvinovu sveučilištu u Budimpešti. Mjesec dana nakon, dodijeljen joj je i počasni doktorat Ruskog ekonomskog sveučilišta G. V. Plehanov. U studenom predsjednici stiže i titula počasne maturantice Prve sušačke hrvatske gimnazije u Rijeci. Konačno, nakon mjesec dana pauze od počasnih titula, prošloga tjedna dobiva novu i postaje počasnom članicom Američke akademije za forenzične znanosti.

Screenshot; YouTube

Bivši HDZ-ov ministar obrazovanja, Dragan Primorac danas je predsjednik Odbora za međunarodne odnose Američke akademije za forenzične znanosti i predsjednik International Society for Applied Biological Sciences (ISABS). Prošloga tjedna svoje je Facebook pratitelje obavjestio kako je predsjednici Kolindi Grabar-Kitarović uručio odluku o primanju u počasno članstvo Američke akademije za forenzične znanosti.

Izdvojeni članak

Predsjednica nakon dva doktorata konačno maturirala u Hrvatskoj!

– Odluka o primanju predsjednice Kolinde Grabar Kitarović u članstvo u AAFS inicirana je tijekom boravka predsjednika AAFS-a John Gerns-a Republici Hrvatskoj 2016. U priopćenju se posebno ističe uloga predsjednice u jačanju suradnje američkih i hrvatskih institucija prvenstveno u borbi protiv kriminala i međunarodnog terorizma te zbog njene uloge u suradnji AAFS-a i International Society for Applied Biological Sciences (ISABS) koji su nedavno u Hrvatskoj suorganizirali znanstveni skup u čijem su radu sudjelovali dobitnici Nobelove nagrade, poručuje Primorac.

Napominje, Američka akademija za forenzične znanosti najprestižnija je svjetska organizacija iz područja forenzičkih znanosti, sa sjedištem u Colorado Springs-u. Broji više od 7.000 članova iz 50 saveznih država SAD-a, Kanade te iz 74 pridruženih država svijeta.

– U njezinu radu sudjeluju djelatnici američke vojske, državnih policija, ministarstva pravosuđa, državnog odvjetništva, organizacije Federal Bureau of Investigation (FBI), The Drug Enforcement Administration (DEA), suci, odvjetnici, profesori i znanstvenici s američkih znanstvenih institucija i sveučilišta itd., nabraja Primorac.

Podsjetimo, predsjednica i studentica FPZG-a prethodno je dobila dva počasna doktorata i počasna je maturantica  Prve sušačke hrvatske gimnazije u Rijeci, iako formalno nikada nije doktorirala niti maturirala u Hrvatskoj.

S Pantovčaka ravno u CSI: Kolinda postala počasna članica Američke akademije za forenzične znanosti
Share via
Copy link
Powered by Social Snap