Pretraga

Sa 14 godina zbog oklade spavala sa stotinu ljudi

A- A+

Lutamo društvenim stranicama, pronađemo neke fotografije mladih djevojaka i prvo pitanje koje nam padne na um je: pa koliko ova žena ima godina? Malo bolje pogledamo slike pa uočimo njezino godište. A ono: šok i nevjerica! Ta žena ide u osnovnu školu. Ta ista žena izgleda zanosno i zavodljivo, dovoljno da svakom muškarcu pomuti um. Ključno je to da ta djevojka ima 14 godina. No, nije samo virtualni svijet prostor gdje godišta padaju u drugi plan zbog izgleda. Čini se kako danas sve mlađe generacije sve brže odrastaju, no, iako to na prvi pogled može biti dobro, fizičko odrastanje ne mora nužno značiti mentalnu i psihološku zrelost. Primjer tome je i neobična oklada učenika osmog razreda jedne zagrebačke škole.

mitzvahlicious.com

Naime, mladi su osnovnoškolci odlučili razbiti dosadu jednom nimalo uobičajnom, a pomalo i nenormalnom okladom. Kladili su se koliko će svaki od njih u mjesec dana skupiti seksualnih partnera. Rekorderka razredne oklade bila je 14-godišnja djevojčica koja je u mjesec dana spavala sa sto partnera. No, pretjerani broj seksualnih partnera ne znači da je ta mlada djevojka dovoljno zrela to.

Kako ističe Gordana Buljan Flander, psihologinja i ravnateljica Klinike za zaštitu djece grada Zagreba na portalu Zagrebancija, takvi slučajevi u mladih sve su češći. Oni sami smatraju da su dovoljno odrasli da bi ušli u seksualne odnose, a uz loš odgoj ili nedovoljno razvijen odonos s roditeljima, takvi stavovi mladih danas postaju tužna svakodnevnica. Nakon stotinjak partnera, mlada djevojka došla je do psihologa, no često se poslijedice takvog ponašanja ne mogu popraviti. Većina mladih s promiskuitetnim ponašanjem prekasno dolazi u prave ruke, a posljedice njihovog ponašanja ostaju im za čitav život.

Kako riješiti ovaj problem? Mnogi roditelji nisu svjesni da jedan običan razgovor može biti od velike pomoći za njihovo dijete. Osim roditelja, od velike pomoći mogu biti i stručnjaci, psiholozi i pedagozi koji svojim znanjem mogu pomoći djeci da shvate životno razdoblje u kojem se nalaze. Česti razlozi seksualno promiskuitetnog ponašanja kod mladih je želja da se iskažu ili dokažu da su dovoljno dobri. Mladima je potrebno objasniti da prerani seks može loše utjecati na njihov razvoj, ali i da to nije način da postanu bolja ili odraslija osoba.

Fiziči izgled odrasle osobe ne znači nužno i potrebnu zrelost. Sve što možemo preporučiti vama, koji ste dovoljno pametni da niste počeli raditi gluposti prerano je da pokušate shvatiti da je odrastanje nešto što dolazi prirodno. Ne možete svojim odraslim izgledom zavarati svoj mozak i uvjeriti ga da ste odrasli. Zapravo, predlažemo vam da se opustite i prepustite čarima odrastanja. Ponašajte se sukladno vašim godinama pa će jednog dana, uz godine, doći i mudrost.

Copy link
Powered by Social Snap