Pretraga

Sabor glasao o povjerenju Blaženki Divjak: Ostaje ministrica

A- A+

U Saboru se upravo održalo glasovanje o opozivu ministrice obrazovanja Blaženka Divjak. Ministrici je glasovanjem iskazano povjerenje te ostaje na čelu Ministarstva znanosti i obrazovanja.

U Saboru su se dizale ruke za ostanak ili odlazak Blaženke Divjak s mjesta ministrice znanosti i obrazovanja. U srijedu je na ovu temu održana rasprava u Saboru koja je potrajala do 3 sata ujutro.

Protiv odluke o izglasavanju nepovjerenja ministrici Divjak glasalo je 77 zastupnika, za nepovjerenje njih 55, a 1 je bio suzdržan. Zaključak je da nije donesena odluka o iskazivanju nepovjerenja ministrici Blaženki Divjak te ona ostaje na čelu Ministarstva znanosti i obrazovanja.

Bernardić je netom prije glasanja zatražio stanku i rekao da obrazovna reforma nije dobra i da se odustalo od puno toga i da to su pokazali nastavnici u štrajku u školama. Marko Sladuljev je također zatražio stanku te rekao da se ovdje radi o glasanju za fotelje. Stanku su zatražili i Hrvoje Zekanović, Milorad Batinić i Krešo Beljak.

Prijedlog za pokretanje pitanja povjerenja ministrici Divjk pokrenuo je Klub SDP-a koji je sakupio 31 potpis oporbenih zastupnika.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap