Pretraga

Saborski zastupnik reklamira party zagrebačkog kluba svojim lupetanjima o vitaminu C

A- A+

Jedan zagrebački klub na društvenim je mrežama, za promociju svog partija znakovito nazvanog ‘Vitamin C’, angažirao saborskog zastupnika Ivana Pernara da lupetanjem o vitaminu C valjda privuče posjetitelje. Event pojašnjavaju tvrdnjom da ‘Ivan Pernar zna kako izliječiti gripu’. Zbog prošlotjednih izjava o djelovanju vitamina C protiv gripe, Pernar je zaradio prijavu DORH-u, a demontirali su ga studenti farmacije podužim tekstom i istaknuli da su takve izjave opasne za javno zdravlje. Još ćemo ih jednom ponoviti.

Screenshot: YouTube

Sulude tvrdnje saborskog zastupnika Ivana Pernara, koji je prošli tjedan na Facebooku pisao o tome kako je gripu, prehladu, pa čak i upalu pluća moguće izliječiti vitaminom C, jedan je zagrebački klub odlučio iskoristiti za promociju svog eventa.

Objavili su video u kojem Pernar poziva posjetitelje na ‘Vitamin C party’ i to uz poruku da ‘Ivan Pernar zna kako izliječiti gripu’. Pa tako, rastapajući šumeću tabletu vitamina C, poziva sve one željne dobre muzike, dobre zabave i prije svega dobroga zdravlja.

Zagrebački klub tako je formirao event kao i poziv na event na temelju Pernarovih zdravstvenih ‘savjeta’, zbog kojih je od stranke Pametno ‘zaradio’ i prijavu DORH-u u kojoj tvrde da se u više navrata bavio nadriliječništvom.

Na opasnost Pernarovih priča po javno zdravlje detaljno su upozorili studenti farmacije iz Udruge studenata farmacije i medicinske biokemije Hrvatske. Naglasili su da slušajući nekompetentne osobe možete naštetiti sebi i svojim bližnjima.

Izdvojeni članak

Studenti farmacije demontirali Pernarove priče o vitaminu C: ‘Takve su izjave vrlo opasne za javno zdravlje’

– Procjenu adekvatnosti primjene vitamina C u određenoj indikaciji te istovremeno s drugim lijekovima za tu indikaciju može donositi samo kompetentan zdravstveni djelatnik kojemu su poznate interakcije i kontraindikacije te koji može odvagnuti koristi i rizike takve primjene, napisali su, između ostaloga, studenti farmacije iz uredništva časopisa Recipe.

Zaključuju i naglašavaju kako su upravo zdravstveni djelatnici oni s kojima je nužno razgovarati o eventualnimm preporukama ili nejasnoćama o korištenju kako vitamina C, tako i drugih pripravaka.

Saborski zastupnik reklamira party zagrebačkog kluba svojim lupetanjima o vitaminu C
Share via
Copy link
Powered by Social Snap