Pretraga

Samoizolacija određena za više od 600 učenika u Zagrebu: Diljem Hrvatske 19 škola izvodi nastavu online

A- A+

Prema podacima Stožera civilne zaštite u Zagrebu, u posljednja 24 sata u metropoli je zabilježeno 387 slučajeva zaraze koronavirusom. Od toga je pozitivan 21 učenik te dva učitelja. Prema posljednjim javno dostupnim podacima Ministarstva obrazovanja, škole većim dijelom izvode neposrednu nastavu, a samo 19 njih u potpunosti ju izvodi online.

Ilustracija: Orna Wachman; Pixabay

U Zagrebu je u zadnjih 24 sata provedeno 1.385 testiranja na SARS-CoV-2, a zabilježeno je 387 slučajeva novooboljelih osoba. Iz stožera su priopćili kako je za 1.040 osoba izrečena je mjera samoizolacije.

Izdvojeni članak

Zagrebački stožer o online nastavi: ‘Ako se situacija bude pogoršavala, ta opcija dolazi u obzir’

– Tijekom proteklog dana utvrđen je pozitivan nalaz testa kod pet učenika i dva učitelja osnovnih škola te 16 učenika srednjih škola. Mjera samoizolacije određena je za 246 učenika i četiri učitelja osnovnih te 357 učenika srednjih škola, navodi se u priopćenju Stožera grada Zagreba.
Podsjetimo, još jučer je Vjekoslav Jeleč iz Ureda za zdravstvo Grada Zagreba izjavio kako, ako se epidemiološka situacija bude pogoršavala, nije isključeno da će stožer donijeti preporuku o održavanju online nastave u Zagrebu, ali da će se situacija pratiti u sljedećim tjednima.
Proteklih dana i ministar Radovan Fuchs rekao je kako raste broj novozaraženih po školama, ali da je situacija za sada dobra te da škole nisu postale izvor zaraze. Prema posljednjim javno dostupnim podacima Ministarstva, 83% škola nastavu izvodi neposredno, prema A modelu. Tek 19 škola u ovom je trenutku zatvoreno, odnosno nastavu u potpunosti izvodi online putem, kao što je vidljivo i u tablici ispod.

Izvor: MZO

Samoizolacija određena za više od 600 učenika u Zagrebu: Diljem Hrvatske 19 škola izvodi nastavu online
Share via
Copy link
Powered by Social Snap