Pretraga

Saznajte sve o ovogodišnjem ‘Danu zagrebačkih maturanata’

A- A+

I ove godine Gradski ured za obrazovanje organizira ‘Dan zagrebačkih maturanata’, poznatiji kao ‘Norijada’. On će se održati 17. svibnja, s početkom u 11:30 sati na Trgu bana Jelačića, otkud će povorka kretati prema Bundeku.

Zadnji dan nastave za sve je maturante poseban dan u godini, koji već godinama obilježavaju tradiocionalnom proslavom. I ove će godine vrhunac zabave biti na Bundeku, gdje će ih do 22 sata zabavljati raznolik glazbeno – scenski program.

Izdvojeni članak

Norijada – Dan kada oči i jetra polažu maturu

‘Dan zagrebačkih maturanata’ i ove godine organizira Gradski ured za obrazovanje, kulturu i šport, a proslava će početi 17. svibnja u 11:30 sati na Trgu bana Jelačića. Tamo će maturante, njihove razrednike i profesore dočekati bogati glazbeni program. U podne će krenuti povorka prema parku Bundek trasom Praška – Trg N. Š. Zrinskog – Strossmayerov trg – Tomislavov trg – Mihanovićeva – Miramarska – Ulica grada Vukovara – Hrvatske bratske zajednice (most Slobode) – Damira Tomljanovića – Gavrana – Bundek.

Povorku će pratiti glazba, zdravstveni djelatnici i policija. Maturanti u park Bundek neće smjeti unijeti alkoholna pića, staklenu ambalažu, i ostala neprimjerena sredstva. Programski dio na Bundeku će trajati do 22 sata, u kojem maturante očekuje glazbeni program.

U interesu sigurnosti svih maturanata, na Bundeku će dežurati zdravstena ekipa, vatrogasci, spasioci i redarska služba. Radi lakšeg i bržeg povratka sudionika, ZET će osigurati pojačane linije javnog gradskog prijevoza.

Pogledajte kako je to izgledalo prošle godine.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap