Pretraga

SDP prikupio potpise za opoziv ministrice Divjak

A- A+

SDP pokreće izglasavanje nepovjerenja ministrici Blaženki Divjak. Sakupili su 31 potpis saborskih zastupnika što je dovoljno za pokretanje procedure koju će pokrenuti do kraja današnjeg dana.

Blaženka Divjak
Screenshot: N1

SDP-ovci su prikupili dovoljan broj potpisa (31) za pokretanje najavljene procedure za izglasavnje nepovjerenja ministrici znanosti i obrazovanja Blaženke Divjak, prenosi N1.

Izdvojeni članak

Ministrica Divjak ozlijedila ruku pa se našalila sa svojom pozicijom

Kako su ranije rekli iz Kluba zastupnika SDP-a, ne smatraju ministricu jedinim krivcem za stanje u obrazovnom sustavu, no na ovaj će način premijeru dati da pokaže je li kriv on ili ona. Smatraju da će, odluči li je braniti, premijer pokazati da je kriv on, a ako je ne bude branio, pokazat će da je kriva ona.

Vlada sada ima osam dana da se očituje, a SDP očekuje da će smjenu ministrice Divjak Vlada raspraviti prije početka ustavne stanke, dakle do 15. prosinca.

– Pomoći ćemo im da riješe turbulencije između sebe bilo da se raspadne ili nešto drugo. Oni su u stanju toliko se posvađati između sebe da ih mi ni ne moramo, rekao je predsjednik SDP-ova Kluba Arsen Bauk, prenosi spomenuti izvor.

Ministrica je prekjučer komentirajući SDP-ovu najavu o pokretanju inicijative za njezinim opozivom  rekla da je njena lista prioriteta duga, ali da to nije na toj listi.

Copy link
Powered by Social Snap