Pretraga

SDP prikupio potpise za opoziv ministrice Divjak

A- A+

SDP pokreće izglasavanje nepovjerenja ministrici Blaženki Divjak. Sakupili su 31 potpis saborskih zastupnika što je dovoljno za pokretanje procedure koju će pokrenuti do kraja današnjeg dana.

Blaženka Divjak
Screenshot: N1

SDP-ovci su prikupili dovoljan broj potpisa (31) za pokretanje najavljene procedure za izglasavnje nepovjerenja ministrici znanosti i obrazovanja Blaženke Divjak, prenosi N1.

Izdvojeni članak

Ministrica Divjak ozlijedila ruku pa se našalila sa svojom pozicijom

Kako su ranije rekli iz Kluba zastupnika SDP-a, ne smatraju ministricu jedinim krivcem za stanje u obrazovnom sustavu, no na ovaj će način premijeru dati da pokaže je li kriv on ili ona. Smatraju da će, odluči li je braniti, premijer pokazati da je kriv on, a ako je ne bude branio, pokazat će da je kriva ona.

Vlada sada ima osam dana da se očituje, a SDP očekuje da će smjenu ministrice Divjak Vlada raspraviti prije početka ustavne stanke, dakle do 15. prosinca.

– Pomoći ćemo im da riješe turbulencije između sebe bilo da se raspadne ili nešto drugo. Oni su u stanju toliko se posvađati između sebe da ih mi ni ne moramo, rekao je predsjednik SDP-ova Kluba Arsen Bauk, prenosi spomenuti izvor.

Ministrica je prekjučer komentirajući SDP-ovu najavu o pokretanju inicijative za njezinim opozivom  rekla da je njena lista prioriteta duga, ali da to nije na toj listi.

SDP prikupio potpise za opoziv ministrice Divjak
Share via
Copy link
Powered by Social Snap