Pretraga

Sedamnaestogodišnji Dino treba vašu pomoć!

A- A+

Dino ima 17 godina i nekada je bio izvrsni sportaš. Njegovu karijeru u usponu naglo je zaustavila strašna bolest kojoj niti liječnici ne znaju uzrok. Već 14 mjeseci prikovan je za krevet u zagrebačkoj klinici Fran Mihaljević.

Dino Jurić Šestić/ foto: Facebook

Kako bi pomogli Dini, učenici njegove škole osnovali su Facebook grupu koja je prepuna podrške iz svih krajeva zemlje. Cijeli kolektiv Obrtničko-industrijske škole Županja svaki mjesec odvaja sredstva od plaće kako bi pomogao njegovim nezaposlenim roditeljima da plate stan u Zagrebu u koji su se preselili nakon Dinine bolesti.

Neobična bolest kojoj nema objašnjenja

-Njegova bolest je vrlo neobična, radi se o paraneoplastičkom encefalitisu. Dakle, on ima upalu mozga, potaknutu protutijelima koja se stvaraju u njegovu organizmu, rekao je sinoć za RTL infektolog Branko Miše s klinike dr. Fran Mihaljević.

Njegovi liječnici ističu kako je neobično da tako mladi pacijent ima takvu dijagnozu, jer se ta bolest obično javlja kod starijih pacijenata uslijed tumora. Kod Dine u ovih,već više od godinu dana, tumor nije pronađen.

-Najčešće su to u bolesnika muškoga spola tumori testisa. Međutim, Dino ima zapravo nepoznati okidač stvaranja tih protutijela koji napadaju određene regije mozga, kaže Goran Tešović, pročelnik Zavoda za infektivne bolesti djece.

Roditelji se nadaju da će im se javiti netko sa sličnim iskustvom

Prije nego što se razbolio u svom gradu Vrbanja, Dino je bio uspješan sportaš, bavio se taekwondoom, te se upravo spremao ući u reprezentaciju. U školi su ga svi voljeli, te mu žele brz oporavak.

-Dino, svi smo uz tebe i uvijek ćemo biti. Jako nam, jako, jako fališ. Mi nismo posustali, nemoj ni ti. Čekamo te samo da nam se vratiš, poručila je Dini njegova prijateljica Maja.

Budući da su njegovi roditelji nezaposleni, a u Zagreb su se morali preseliti kako bi bili uz Dinu, njegovi kolege sami su organizirali humanitarne akcije kako bi im pomogli. Roditelji financijsku pomoć ne traže, ali se čvrsto nadaju da će im se javiti netko sa sličnim iskustvom, tko bi im mogao uliti novu nadu, utješiti ih ili savjetovati. Više detalja o tome kako pomoći Dini možete pronaći u Facebook grupi koja je otvorena u tu svrhu.