Pretraga

[Kako si?] Izolacija vam ne mora uništiti ljubavnu vezu: Studentica psihologije otkriva koje greške najčešće činimo

A- A+

U novoj epizodi iz serijala ‘Kako si?’ kojeg provodimo sa studentima Odjela za psihologiju Filozofskog fakulteta u Zagrebu razgovaramo o ljubavi. Izolacija je utjecala na skoro sve aspekte našeg života pa tako i na naše partnerske odnose. Kako preživjeti tu ljubav u doba korone razgovarali smo sa studenticom Anom.

pixabay.com

Bilo da nas je korona odvojila od partnera ili nas s njima zatvorila u stanovima, problemi koji se javljaju u ljubavnim odnosima mogu se riješiti međusobnim razumijevanjem. U našem podcastu studentica psihologije, Ana, govorila je i o svojem osobnom iskustvu, ali i o psihološkom aspektu situacije.

Izdvojeni članak

[Kako si?] Student psihologije podijelio je s nama izvrsne savjete za maturante koji će im pomoći da budu što produktivniji

Rekla je da je važno razumjeti našeg partnera i kako se on osjeća, a ne pretpostavljati, iako to ponekad nije jednostavno. Osim toga, kao i inače, u komunikaciji je potrebno izbjegavati “ti” optužbe. Bolje je upotrebljavati “ja” format u kojem opisujemo kako se mi osjećamo i što to znači za nas da bi nas partner mogao razumjeti.

Otkrila je da je u biti sukob dobar i da bismo ovu situaciju trebali iskoristiti da riješimo neke nesuglasice, a ne da guramo stvari pod tepih.

– Sukob znači da razgovaramo, rekla je.

Rekla nam je i koja je najčešća greška u vezama te je objasnila i kako nastaju nesuglasice prilikom dopisivanja.

Govorila je i o faktorima koji mogu predvidjeti prekid. Sve što nam je Ana rekla možete poslušati u našem podcastu, a za više zanimljivog sadržaja pretplatite se na naš YouTube kanal.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap