Pretraga

[Kako si?] Studentica psihologije otkrila kako se najbolje motivirati za učenje i kako učiti

A- A+

U novoj epizodi serijala ‘Kako si?’ koji radimo sa studentima psihologije odgovaramo na vrlo često pitanje – Kako se motivirati na učenje i kako učiti? Studentica Ana dala je nekoliko jako dobrih savjeta kako se uhvatiti u koštac s učenjem sada kada smo cijelo vrijeme doma.

Foto: srednja.hr

Što je to specifično u učenju na daljinu i kako uopće učiti? To je pitanje koje muči mnoge, a odgovor je pokušala dati studentica psihologije Ana koja je gostovala u našem podcastu.

Izdvojeni članak

[Kako si?] Izolacija vam ne mora uništiti ljubavnu vezu: Studentica psihologije otkriva koje greške najčešće činimo

– Ovaj trenutak bitan je za dobro planiranje, rekla je.

Treba poznavati sebe, znati kad nam najbolje ide učenje i kad smo najproduktivniji. To su spoznaje koje trebamo primijeniti na učenje, kaže Ana.

Otkrila je i što ona radi kad ne može učiti.

Bitno je, rekla je, i da pronađete svoje mjesto koje će vam biti asocijacija na učenje.

– Nemojte učiti u krevetu, preporuča se da se ne uči u pidžami, rekla je Ana.

Ne smijemo očekivati previše od sebe i postavljati previsoke ciljeve. Pogotovo u ovoj situaciji, rekla je Ana, čini se da ljudi osjećaju pritisak da moraju jako puno napraviti. Ciljevi trebaju biti dostižni, ali i mjerljivi, a sve o ciljevima možete poslušati u podcastu.

Potrebno je raditi i pauze i nagrađivati se, a još savjeta za produktivno učenje možete poslušati u podcastu, a za više zanimljivog sadržaja pretplatite se na naš YouTube kanal.