Pretraga

Sindikati: Tko ne dođe na nastavu u petak, neće dobiti neopravdan sat

A- A+

Predsjednik Velikog vijeća Nezavisnog sindikata znanosti i visokog obrazovanja Vilim Ribić gostujući u sinoćnoj emisiji ‘Otvoreno’ na HTV-u, u kojoj je tema bila najavljeni štrajk u osnovnim i srednjim školama te na fakultetima, pojasnio je da nitko tko ne dođe na nastavu u petak neće dobiti neopravdan sat, a da oni prosvjetari koji odluče zanemariti štrajk se moraju potruditi ‘obavijestiti djecu i roditelje da oni rade’.

Vilim Ribić /Screenshot: HTV

Prošli petak su četiri sindikata iz sustava znanosti i obrazovanja najavila štrajk u školama i na fakultetima za 25. rujna, koji bi prema iskazima sindikalnih predstavnika trajati dok Vlada prosvjetarima ne digne plaću za 4 posto. Upravo o ovoj temi raspravljalo se u sinoćnjoj emisiji ‘Otvoreno’.

Izdvojeni članak

Nema nastave: Štrajk u srednjim školama i na fakultetima

Tako je ministar Mornar naveo da štrajk smatra neopravdanim te da će se rast plaća u prosvjeti, koji i on podržava, dogoditi kada se za to steknu uvjeti.

Uz to je naveo da bi suma novca za povećanje plaća iznosila minimalno 340 milijuna kuna, dok sindikalisti navode iznos od 227 milijuna kuna.

Obzirom da je Vlada kao mogućnost istaknula i sudsku zabranu štrajka, voditelj Mislav Togonal je u jednom trenutku pitao Vilima Ribića kako da se sada postave učenici i njihovi roditelji ususret petku to jest što ako neki profesori ipak odluče raditi unatoč štrajku.

Predsjednik Velikog vijeća Nezavisnog sindikata znanosti i visokog obrazovanja te jedan od sindikalnih lidera u državi Vilim Ribić rekao je da nitko tko ne dođe na nastavu u petak neće dobiti neopravdan sat, a nastavnici koji se odluče ne štrajkati, moraju se sami potruditi obavijestiti učenike i roditelje da oni rade.

Treba naglasiti da Ribić nikakav demantij za takav iskaz nije dobio od ministra obrazovanja, koji je kako smo naveli također gostovao u emisiji.

U anketi na ovom linku nam recite slažete li se vi s najavljenim štrajkom prosvjetara ili ne.

Sindikati: Tko ne dođe na nastavu u petak, neće dobiti neopravdan sat
Share via
Copy link
Powered by Social Snap