Pretraga

Sjajna prilika za studente i mlade: U Zagrebu se održava event na kojem možete dobiti posao

A- A+

Inicijativa mladih za ljudska prava u suradnji sa Sveučilištem u Zagrebu organizira Karijerni speed dating. Event će se održati u četvrtak 7. travnja u prostorijama zagrebačkog Studentskog centra, a posebno je namijenjen mladima i studentima koji žele raditi u civilnom sektoru. Na tom će događaju imati priliku potencijalnim poslodavcima predati svoj životopis pa tako možda i dobiti posao.

karijerni speed dating

Izvor: YIHR PR

Rad u civilnom sektoru, udrugama i nevladinim organizacijama često se povezuje kao nešto što se radi isključivo volonterski, uz posao ili fakultet. No znaš li da se u takvim organizacijama možeš i zaposliti te čak razviti svoju karijeru? Upravo to cilj je Karijernog speed datinga između mladih i udruga koji će se održati, 7. travnja u prostorijama Studentskog centra u Zagrebu. Dio je to Festivala prilika za mlade koji se održava od 6. do 8. travnja u prostorijama zagrebačkog Studentskog centra u organizaciji Inicijative mladih za ljudska prava i Sveučilišta u Zagrebu.


FESTIVAL PRILIKA ZA MLADE

U okviru Festivala, održat će se dva panela, neformalni networking, predstavljanje primjera dobrih praksi organizacija civilnoga društva, karijerni speed dating između organizacija civilnoga društva kao poslodavaca i voditelja volonterskih programa te zainteresiranih mladih za uključivanje u aktivnosti i rad civilnoga sektora. Uz to, Festival nudi i radionice domaćih i stranih udruga za mlade na kojima će biti testirane inkluzivne metodologije volontiranja, radionice razvoja vještina za mlade, koja će uključivati pisanje životopisa i pripreme za razgovor za posao te izložbu Mirovni aktivizam devedesetih i danas.


Prvi takav projekt u Hrvatskoj

Prvi je to takav projekt u Hrvatskoj na kojem će svoj rad te otvorene pozicije predstaviti više od 20 organizacija iz cijele regije. Studenti, mladi te svi zainteresirani za rad u civilnom društvu na speed datingu će se u nekoliko minuta moći predstaviti organizacijama te onima koje zapošljavaju ili to uskoro imaju u planu će moći predati svoj životopis.

– Našim aktivnostima nastojimo poručiti da se u udrugama zbilja može izgraditi i karijera. U tom procesu volontiranje je često tek prvi korak – u kojem se mladi povezuju s udrugama i krenu zanimati za njihov rad.

No, kako poručuje Andrea Kovač iz Inicijative mladih za ljudska prava i voditeljica projekta Social Innovators, ne treba stati na volontiranju jer nastojimo promicati održivo zapošljavanje u sektoru koji ne može počivati na neplaćenom radu, neovisno o tome što ga često promatramo kao ‘rad iz ljubavi’.

‘Fale kvalitetni ljudi’

Cilj projekta je utjecati na lakše zaposlenje mladih koji su stekli obrazovanje iz područja društvenih i humanističkih znanosti te promovirati zapošljavanje u udrugama kao mjestima gdje mladi mogu naučiti nove vještine i znanja te kao atraktivnog okruženja za rad, učenje i održiv doprinos zajednici.

– S jedne strane, udrugama fale kvalitetni ljudi koji se dugoročno žele angažirati oko doprinosa društvenim promjenama u sektoru, a s druge strane, imamo problem nezaposlenosti mladih, osobito onih društvenog i humanističkog usmjerenja. Ovim spajanjem poslodavaca u sektoru doprinosimo rješavanju ovih problema, koje smo ustanovili kada smo s projektom započinjali prije nekoliko godina, kaže Kovač.

Karijerni speed dating održat će se u sklopu Festivala prilika za mlade koji organiziraju u suradnji s Uredom za razvoj karijera Sveučilišta u Zagrebu od 6. do 8. travnja u prostorijama Studentskog centra. Kroz tri dana, mladi će moći sudjelovati na panelima, networkingu, izložbama i radionicama usavršavanja vještina, poput pisanja životopisa i pripreme za razgovor za posao.

Za ovaj event prijaviti se možete na sljedećoj poveznici.

Sjajna prilika za studente i mlade: U Zagrebu se održava event na kojem možete dobiti posao
Share via
Copy link
Powered by Social Snap