Pretraga

Škola dobila račun za plin od skoro 27.000 eura: ‘Razmišljat ćemo o online nastavi’

A- A+

Iako je školama odlukom Vlade omogućen jeftiniji plin po cijeni od 41 eura po megavat-satu, škole u Bjelovaru dobivaju značajno veće račune nego ranije. Njihov opskrbljivač, Međimurje plin, odbija raskinuti postojeće ugovore. Tako je bjelovarska IV. osnovna škola dobila račun od 26.885,89 eura, a gradonačelnik kaže – zbog svega će razmišljati i o online nastavi.

IV. osnovna škola Bjelovar dobila je račun za plin od skoro 27.000 eura| foto: pixabay/google maps

Kako doznaje novinarka portala Danas.hr, Katarina Dimitrijević Hrnjkaš, bjelovarska IV. osnovna škola za prosinac je primila račun za plin u iznosu od 26.885,89 eura (ili 202.559 kuna), dok je prošle godine za isti mjesec račun je bio 8.879 eura ili 66.893,10 kuna. U Bjelovaru se, kako smo već pisali, nalaze u svojevrsnoj pat-poziciji. Iako je odlukom Vlade školama omogućen jeftiniji plin po cijeni od 41 eura po megavat-satu, opskrbljivač bjelovarskih škola Međimurje-plin ne želi raskinuti ugovore kako bi prešle na jeftinijeg opskrbljivača.

Ravnatelji škole Nikola Margetić za Danas.hr istaknuo je da je ovakav račun došao unatoč činjenici da je škola uvele mjere i snizila temperaturu za stupanj ili dva te uštedjela desetke tisuća kilovata plina. Gradonačelnik Bjelovara Dario Hrebak navodi da su ovo ogromnu udari plinare na školu. U proračunu Grada osigurali su 30 posto više sredstava za plin, dodaje, ali već sad pojedine škole plaćaju i četiri puta veću cijenu nego lani.

Izdvojeni članak

Vlada školama omogućila jeftiniji plin, ali zbog jedne plinare neke imaju 8 puta veće račune nego prije

– Razmišljat ćemo o online nastavi. Imamo tri škole koje Međimurje-plin opskrbljuje, tu je i I. osnovna škola, a računi su enormni. Kad dođe račun od 200.000 kuna za jednu školu, u četiri mjeseca to je milijun kuna. Grad te novce nema, rekao je Hrebak za Danas.hr.

Ravnatelj škole za isti je portal rekao  da ne želi ni pomišljati na opciju online nastave, ali da je svjestan koliko je situacija teška. Iz Vlade su već prozivali navedenu plinaru, no kako iz izvora bliskih Vladi doznaje Danas.hr, Vlada nema mehanizme da prisili Međimurje-plin da raskida ugovore.

Copy link
Powered by Social Snap