Pretraga

Škola iz Zagreba donirala 23.645 kn osnovnoj iz Siska koju je razorio potres, prikupili i pribor za učenike

A- A+

Krajem prosinca prošle godine područje Sisačko-moslavačke županije pogodio je razoran potres u kojemu su stradali brojni građevinski objekti, među njima i oni obrazovnih ustanova. A nakon svega uslijedio je val dobrote, kojemu se priključila i OŠ Vjenceslava Novaka u Zagrebu. Oni su prikupili čak 23.645 kuna te ih donirali OŠ Ivana Kukuljevića u Sisku koja je ostala devastirana nakon potresa. Osim novčane donacije, Zagrepčani su za Siščane prikupili i školski pribor.

Predstavnici Osnovne škole Vjenceslava Novaka danas su kolegama u Osnovnoj školi Ivana Kukuljevića u Sisku uručili donaciju prikupljenu u humanitarnoj akciji ‘Val dobrote’. Ravnateljici sisačke škole, Željki Birač, donaciju je uručio kolega iz zagrebačke Žarko Ćorić, a okviru ove akcije školi u Sisku koja je oštećena u potresu uplaćeno je 23.645,00 kuna. Osim novčane pomoći, prikupljene su i školske potrepštine poput bilježnica, bojica, flomastera i slično. Kako u priopćenju navode iz OŠ Vjenceslava Novaka u Zagrebu, ravnatelji obje škole ovu su donaciju označili početkom inicijative ‘Val dobrote’, kojom pozivaju i sve ostale osnovne i srednje škole, ali i sve pojedince i tvrtke, da nastave donirati u područja pogođena potresom na Banovini.

Nominirana sljedeća škola za nastavak vala dobrote

Osnovna škola Vjenceslava Novaka nominirala je Osnovnu školu Žuti brijeg iz Zagreba da pokrene svoju humanitarnu akciju i nastavi ‘Val dobrote’, a po završetku svoje akcije izvijestit će javnost o rezultatima i novim nominacijama.

– Ideja o pokretanju humanitarne akcije kojom bismo željeli pomoći stradalo područje Banovine rodila se tijekom sastanka Vijeća roditelja škole, gdje je jednoglasno usvojena. Ideja naših roditelja, učenika i djelatnika bila je, ne samo jednokratno pomoći, već svojim primjerom pokrenuti val dobrote kojim će i ostale škole i edukacijske ustanove pokrenuti slične akcije i pokušati umnogostručiti snagu koju imamo kao školska zajednica. Pokrenutim valom želimo podići vidljivost ove inicijative i nastaviti pomagati ovom teško stradalom području, koje je i dalje razrušeno i čiji su stanovnici i dalje u velikim problemima, a o kojima se u medijima sve manje piše. Kao nastavak akcije, danas nominiramo naše prijatelje iz Osnovne škole Žuti brijeg iz Zagreba da nastave započeti val dobrote, odaberu kome će donirati prikupljena sredstva te da po završenoj akciji nominiraju sljedeću školu koja će nastaviti val. Također pozivamo i sve ostale škole da se uključe u ovu akciju, kaže ravnatelj Ćorić.

Izdvojeni članak

Ovo je divno: Majka i sin koji su ostali bez doma dobivaju kućicu zahvaljujući akciji škola iz Varaždina

‘Zahvalni smo što netko misli na nas’

U OŠ Ivana Kukuljevića u Sisku oduševljeni su ovom gestom

– Sretni smo i zahvalni što znamo da u ovim teškim trenucima netko misli na nas, želi nam pomoći i daje nam nadu da ćemo ipak nekako uspjeti urediti našu školu. Ovom prilikom zahvaljujem se, u ime svih naših učenika i djelatnika, ravnatelju OŠ Vjenceslava Novaka Žarku Ćoriću i njegovim suradnicima, svim učiteljima, učenicima OŠ Vjenceslava Novaka i njihovim roditeljima te svima onima koji su svojim prilozima doprinijeli ovoj uplati, kaže ravnateljica Birač.

Inače, OŠ Ivana Kukuljevića u Sisku teško je stradala u seriji razornih potresa krajem prošle i početkom ove godine te i dan danas ima crvenu naljepnicu, a njezini učenici do daljnjega su premješteni u Osnovnu školu 22. lipnja, gdje pohađaju nastavu. Kako stoji u priopćenju OŠ Vjenceslava Novaka, zgrada škole toliko je oštećena te se još ne zna hoće li se škola obnavljati ili u potpunosti rušiti i graditi nova.

Škola iz Zagreba donirala 23.645 kn osnovnoj iz Siska koju je razorio potres, prikupili i pribor za učenike
Share via
Copy link
Powered by Social Snap