Pretraga

Škola koja dogodine slavi 200. rođendan dobiva ultramodernu zgradu: Evo kako će izgledati

A- A+

Proteklog su tjedna Zadarska županija i Medicinska škola Ante Kuzmanića u Zadru potpisale Ugovor o osnivanju prava građenja. Jedan je to od važnijih koraka ka rekonstrukciji nekadašnjeg Srednjoškolskog đačkog doma u novu i modernu zgradu Medicinske škole koja dogodine slavi 200. rođendan.

Nekadašnji Srednjoškolski đački dom s dvorištem i pomoćnim objektom na Relji Zadarska županija opteretila je pravom građenja u korist Medicinske škole Ante Kuzmanića Zadar.

Sadašnji prostor nedovoljan za ostvarenje aktivnosti

Škola tako postaje nositelj prava građenja u svrhu rekonstrukcije, obnove i uređenja postojeće zgrade za potrebe uspostave regionalnog centara kompetentnosti, priopćili su iz spomenute županije.

Izdvojeni članak

Đaci će nastavu slušati u futurističkoj građevini od 43 milijuna kuna: Ovako će izgledati nova zgrada osječke gimnazije

– Kako sadašnji prostor kojim raspolaže Medicinska škola nije dovoljan za ostvarenje svih aktivnosti koje škola provodi, pojavila se ideja o uređenju zgrade nekadašnjeg Srednjoškolskog đačkog doma u koji bi se škola u potpunosti preselila. Kao što znate, u međuvremenu smo riješili i imovinsko-pravni status te zgrade. Veliku prednost toj ideji daje činjenica da je nova lokacija u neposrednoj blizini glavne nastavne baze Opće bolnice Zadar, ali i zgrade naše nove Poliklinike. Kako županijski proračun, jasno, ne bi mogao podnijeti teret obnove zgrade bivšeg Doma, sredstva smo odlučili osigurati kroz javni poziv Uspostava infrastrukture regionalnih centara kompetentnosti u strukovnom obrazovanju kao podrška procesu reforme strukovnog obrazovanja i osposobljavanja, kazao je prilikom potpisivanja ugovora zadarski župan Božidar Longin.

Podsjetimo, Medicinska škola Ante Kuzmanića prošle je godine odlukom Ministarstva znanosti i obrazovanja imenovana Centrom kompetentnosti za područje pet županija: Istarske, Primorsko-goranske, Ličko-senjske, Karlovačke i Zadarske u sektoru zdravstva. Unutar Zadarske županije ovaj status ima i Strukovna škola Vice Vlatkovića.

‘Škola će dobiti najbolje uvjete za rad od svih 23 zdravstvenih škola u Hrvatskoj’

Izdvojeni članak

Moderna zgrada u koju stane 500 osoba: Napokon kreće gradnja studentskog doma u Dubrovniku

– Ovo je veliki događaj za našu školu koja  dogodine slavi 200. obljetnicu od utemeljenja. Škola je mijenjala lokacije, a kako se razvijala postala je najtraženija škola za upis, a odabrana je i među 70 elitnih škola u svijetu po korištenju suvremenih tehnologija. Realizacijom ovog projekta škola će dobiti najbolje uvjete za rad od svih 23 zdravstvenih škola u Hrvatskoj, istaknuo je ravnatelj škole Davor Vidaković.

Napomenimo za kraj kako maksimalni iznos bespovratnih sredstava po projektnom prijedlogu iznosi 30 milijuna kuna, a u ovom projektu partner Zadarskoj županiji je Primorsko-goranska županija.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap