Pretraga

Škola se oprostila od učenika poginulog u teškoj željezničkoj nesreći: ‘Ostavio je neizbrisiv trag’

A- A+

U mjestu Rajić kod Novske u petak navečer došlo je do jedne od težih željezničkoj nesreća u kojoj su život izgubile tri osobe. Među njima je i Filip Pezić, učenik Tehničke škole Požega, koja se od njega oprostila dirljivim riječima.

Foto: Tehnička škola Požega/Unsplash

Najtužnija vijest stiže iz Tehničke škole Požega – u 18. godini života preminuo je njihov učenik Filip Pezić. Filip je bio učenik 3. e razrednog odjela, a preminuo je u teškoj željezničkoj nesreći koja se proteklog petka dogodila u mjestu Rajići kod Novske.

Bio je izvrstan učenik koji je sudjelovao na natjecanjima

– Filip je bio izvrstan učenik, genijalac, praktičar. Učenik s kojim smo se ponosili kroz mnoga natjecanja. Bila je čast poznavati Filipa. U našim je životima ostavio neizbrisiv trag. Po dobru te pamtimo, s ljubavlju i poštovanjem spominjemo, poručili su iz škole.

Filip će biti sahranjen u srijedu u 13 sati na gradskom groblju u Novskoj, a učenici i nastavnici Tehničke škole Požega na sahranu će se uputiti organiziranim prijevozom.

Izdvojeni članak
vlak željeznica

Teška željeznička nesreća nedaleko Novske odnijela tri života: Među poginulima 17-godišnjak

U teškoj nesreći poginule tri osobe

Prema posljednjim službenim informacijama koje je objavila PU sisačko-moslavačka putnički vlak udario je u zadnji dio teretnog vlaka koji je bio zaustavljen na tom dijelu pruge zbog mogućeg kvara.

Uz Filipa, u nesreći su smrtno stradali 52-godišnjak i 60-godišnjak, dok je ozlijeđeno 11 putnika koji su putovali putničkim vlakom, a isto tako liječnička pomoć je pružena i strojovođi teretnog vlaka. Dvije osobe su teže ozlijeđene, a devet lakše.

–  U nastavku očevida na mjestu željezničke nesreće od odgovornih osoba Hrvatskih željeznica pristupilo se micanju i odvoženju dijela teretnog vlaka na kojem nisu nastala oštećenja kao i angažiranja dizalica zbog podizanja uništenih vagona zbog omogućavanja daljnjeg vršenja očevida ali i osiguranja prohodnosti pruge. Kriminalističko istraživanje je još uvijek u tijeku, stoji u policijskom izvještaju.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap