Pretraga

Škola se posljednji put oprostila od nastavnika, bivši učenici: ‘Pamtimo ga kao dobrog i pravednog profesora’

A- A+

U 83. godini života preminuo je Zvonimir Kovačević, umirovljeni profesor geografije iz virovitičke gimnazije. Škola se od njega oprostila objavom na društvenim mrežama, a onda su se počeli javljati bivši učencii koji su prije više od pedeset godina maturirali u toj školi. Pamte ga, kažu, kao dobrog i pravednog profesora.

zvonimir kovačević

Zvonimir Kovačević, umirovljeni profesor Gimnazije Petra Prerardovića preminuo je u 83. godini
Foto: Gimnazija Petra Preradovića Virovitica

Dugogodišnji profesor geografije u virovitičkoj Gimnaziji Petra Preradovića, Zvonimir Kovačević, preminuo je u 83. godini. Vijest je to koja je ražalostila njegove brojne učenike, kolege i prijatelje s kojima je, kako su kazali iz škole, podizao nove generacije mladih tijekom svog radnog vijeka, kao i sve poznanike.

Škola se oprostila od njega na društvenim mrežama

Rođen je 1939. godine u Virovitici. Nakon završetka studija u Zagrebu, 1963. godine se vraća u Viroviticu, dvije godine kasnije zapošljava se kao profesor geografije u Gimnaziji Petra Preradovića gdje i ostaje do svojeg umirovljenja. Kao veliki zaljubljenik u planinarenje, u Gimnaziji osniva planinarsku sekciju te vodi izlete na Jankovac, Petrov Vrh, Omanovac, Veliku, Klek, Bilogoru… U HPD- Papuk bio je članom Upravnog odbora, dugogodišnjim tajnikom, a od 1988. do 2012. godine i predsjednikom. U ožujku 2008. Sportska zajednica grada Virovitice dodijelila mu je plaketu za kontinuirani rad i sportsko djelovanje u planinarstvu tijekom 40 godina.

– Tijekom radnog vijeka bio je mentor učenicima čiji su rezultati često završavali na državnoj razini natjecanja iz geografije, a nakon bogatog radnog iskustva u zasluženu mirovinu odlazi 2005. godine. Iskrena sućut obitelji i svim ožalošćenima. Počivao u miru, napisali su iz Gimnazije na društvenim mrežama.

https://www.facebook.com/gpp.virovitica/posts/3187629094819391

Javili su se i bivši učenici

U komentarima na tužnu vijest iz Gimnazije, javili su se i neki bivši učenici preminulog profesora Kovačevića. Jedna od njih sjeća svojeg gimnazijskog školovanja, i 1967. godine kada im je počeo predavati geografiju.

– Pamtimo ga kao dobrog i pravednog profesora a bio nam je drag jer je samo desetak godina bio stariji od nas. Profesor Kovačević nas je u zadnje vrijeme prilikom proslava godišnjica mature, dočekivao u Gimnaziji, prozivao nas i zajedno s nama prisjećao se vremena koje smo proveli u Gimnaziji. Dobar čovjek i profesor, napustio nas je ali ostaju ugodna i lijepa sjećanja na dane našeg školovanja u Gimnaziji. Obitelji izražavamo iskrenu sućut, napisala je jedna bivša učenica.

zvonimir kovačević
Share via
Copy link
Powered by Social Snap