Pretraga

Škola u Pločama oprostila se od ubijenog srednjoškolca: ‘Bolna je i tužna istina. Volimo te!’

A- A+

Velika tragedija koja se dogodila proteklog petka zavila je Ploče u crno. Na ulici, na putu do škole, ubijen je 17-godišnji učenik Srednje škole Andrije Kačića Miošića, a uz njega još jedan 52-godišnji Pločanin. Škola se ovih dana oprostila od učenika dirljivim stihovima, a u hodniku su zapaljene svijeće te je položeno cvijeće njemu u spomen.

Tuga je proteklih dana preplavila hodnike SŠ Andrije Kačića Miošića u Pločama. U petak je vatrenim oružjem ubijen 17-godišnji učenik i to na putu do škole. Škola se ovih dana oprostila od njega, na svojim stranicama i društvenim mrežama posvetili su mu stihove Đure Sudete:

Utrni, majko, svjetla
stadoše ponoćni hati.
U mrak se ruše i nestaju:
beznadni, bolesni sati.

Usnut ću tako s osmjehom
ko miris jesenjih ruža….
Poljubca tvoj je najslađi,
i Ljubav je tvoja najduža.

Bolna je i tužna istina.
Volimo te!

Osim što su mu posvetili stihove, u hodniku škole za preminulog su učenika zapaljene cvijeće te je položeno cvijeće. Inače, još ranije se pismom od njega oprostio i njegov razred, 2. c.

– Ne nastavljamo bez tebe, tu si, s nama i bit ćeš svakog dana na svom mjestu – srednji red, predzadnja klupa, napisali su, među ostalim, u pismu koje u cijelosti možete pročitati ovdje.

Izdvojeni članak
svijeća gori u mraku

Razred se dirljivim riječima oprostio od ubijenog srednjoškolca: ‘Više neće biti tvoje poruke…’

Podsjetimo, još je u petak voditelj Službe kriminalističke policije PU Zoran Tikvica pojasnio kronologiju ova dva ubojstva. Građani su dojavili kako se 7,50 i 8,05 sati da se na dvije odvojene lokacije čula pucnjava. Žurnom reakcijom na prijavljenim lokacijama pronađena su dva mrtva tijela. Radi se o mjestima koja su međusobno udaljena jedan kilometar, dok je osumnjičeni pronađen i uhićen u Opuzenu, 10 kilometara od mjesta počinjenja djela.

– Prvo je usmrćena maloljetna osoba na putu do škole dok je druga žrtva usmrćena nedugo nakon toga na mjestu na kojem se bavi prodajom sekundarnih sirovina, piše u priopćenju policije.

Ustanovljeno je da su obje osobe usmrćene više hitaca, a u narednom razdoblju slijede sudske obdukcije i vještačenja koja će prikupljene dokaze povezati sa počiniteljem predmetnih kaznenih djela. Što se tiče odnosa između osumnjičenog i maloljetne žrtve, iz policije kažu kako su isti do nedavno bili susjedi.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap