Pretraga

Škola u Samoboru evakuirana zbog dojave o bombi!

A- A+

Učenici triju samoborskih škola koje postoje na istoj adresi jučer su imali turbulentan dan. Zbog dojave o bombi u popodnevnim satima su evakuirani i ranije poslani kući. Srećom pirotehničari su utvrdili kako je riječ o lažnoj uzbuni.

Vijest o postavljenoj bombi uzbunila je jučer osoblje triju škola u Samoboru. Naime, oko 15 sati je dojavljeno kako se eksplozivna naprava nalazi negdje u zgradi te su hitno evakuirani svi učenici Ekonomske, Trgovačke i Ugostiteljske škole, Gimnazije A.G. Matoš i Srednje strukovne škole Samobor.

S obzirom da su još svježa sjećanja na nekoliko bombi koje su protekle godine eksplodirale u Zagrebu preventivno se reagiralo u interesu zaštite učenika te je škola ispražnjena, a na lice mjesta je uskoro stigla i policija, pišu 24 sata.

Izdvojeni članak

Bomba eksplodirala u centru Zagreba

– Bili smo u učionici kada je došla profesorica i rekla da smjesta uzmemo stvari i napustimo školu. Pitali smo profesore što se događa na što su nam odgovorili kako je netko dojavio da je bomba postavljena u školi. Poslije su nas poslali do Sportske dvorane Samobor, a potom i kući. Brzo je došla policija. Je li bila neslana šala nekog učenika, ne znam, rekla je jedna od srednjoškolki za spomenute novine.

Iz policije su potvrdili da su dobili dojavu te da su na teren izašli i pirotehničari, no ustanovljeno je kako je riječ o lažnoj uzbuni.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap