Pretraga

Školama dodijeljeno 41.884.200 kuna za opremu: Provjerite koliko je novca dobila vaša

A- A+

Ministarstvo znanosti i obrazovanja donijelo je ovih dana Odluku o dodjeli sredstava osnovnim i srednjim školama za nabavu nastavnih sredstava i opreme potrebnih za provedbu kurikuluma. Školama se u tu svrhu dodjeljuje čak 41.884.200,00 kuna.

Foto: Marko Matijević | srednja.hr

U sklopu novog ulaganja u nastavna sredstva i opremu, ukupan iznos od 41.884.200,00 kuna iz državnoga proračuna dodijeljen je svim osnovnim i srednjim školama te centrima za odgoj i obrazovanje, priopćeno je iz Ministarstva znanosti i obrazovanja.

Za što su namijenjena sredstva?

– S obzirom na to da su ove godine već odobrena sredstva za opremanje škola prema određenim prioritetima, ova nabava vodit će se sljedećim prioritetima: jezično-komunikacijsko, umjetničko te tjelesno i zdravstveno područje; društveno-humanističko područje; prirodoslovno-matematičko i tehničko područje, poručili su iz MZO-a.

Izdvojeni članak

Kakva blamaža: Iz proračuna gubimo 6,4 milijuna kuna jer je MZO ‘zbrljao’ kod nabave udžbenika

Konkretno, odlukom su odobrena sredstva za nabavu: didaktičkih materijala i opreme koja ne uključuju informatičku opremu (računala, projektore, pametne ploče ili interaktivne zaslone) i namještaj; knjiga koje nisu dio popisa lektira za osnovnu i srednju školu (sredstva za lektire za ovu godinu već su dodijeljena); licenci za računalne programe; nastavnih sredstava, pomagala, potrošnih materijala, alata i uređaja.

Čitava odluka nalazi se pri dnu ovoga teksta, a dio odluke je i velika tablica u kojoj možete vidjeti koliko će novca biti dodijeljeno vašoj i svim ostalim školama.

Kako stoji u odluci Ministarstva, škole su kod dodjele ugovora o javnoj nabavi dužen pridržavati se odredbi Zakona o javnoj nabavi, racionalno i namjenski upravljati dodijeljenim sredstvima te navedeno dokumentirati MZO-u do 1. rujna 2020.

Popis škola

Izdvojeni članak

Filozofskom dodjeljeno vrtoglavih 2 milijuna eura: Otkrili detalje projekta za koji su dobili sredstva

Ovu odluku Ministarstva u srijedu je u Srednjoj školi Ivanec i Osnovnoj školi Ivana Kukuljevića Sakcinskog promovirala ministrica znanosti i obrazovanja, Blaženka Divjak.

– Sjećate se kada smo na početku ove školske godine dali 43 milijuna kuna uglavnom za STEM kabinete, prirodoslovni, tehnički i to su škole izvrsno iskoristile, što sam i danas vidjela u ove dvije škole. Druga rata od 42 milijuna kuna, koja ide svim školama u Hrvatskoj, će se upotrijebiti prvenstveno za glazbeni, tehnički, likovni, tjelesnu i zdravstvenu kulturu, ali i za jezične kabinete, općenito društveno humanističke predmete, primjerice knjige na stranim jezicima. Ako nešto još ostane, može i za prirodoslovlje, poručila je Divjak.

U nastavku se nalazi i sam dokument odluke, a ako vam nije vidljiv, potrebno je osvježiti stranicu ili klinite ovdje.

Download [3.84 MB]

Školama dodijeljeno 41.884.200 kuna za opremu: Provjerite koliko je novca dobila vaša
Share via
Copy link
Powered by Social Snap