Pretraga

Škole se oprostile od preminule učenice: ‘Gdje god da si, uvijek ćeš biti u našem srcu’

A- A+

Tužna vijest stigla je ovog vikenda iz Varaždina. Na označenom je pješačkom prijelazu taksist je pregazio dvije ženske osobe. Od zadobivenih je ozljeda jedna od njih, 15-godišnja djevojčica, preminula u Općoj bolnici Varaždin. Od preminule učenice Dore K. oprostile su se dvije škole koje je pohađala – Prva gimnazija Varaždin te Glazbena škola Varaždin.

– Za nas nema zbogom. Gdje god da si, uvijek ćeš biti u našem srcu, tim su se riječima Mahatme Ghandija iz Prve gimnazije Varaždin oprostili od svoje učenice, 15-godišnje Dore K.

‘I sve je danas prazno beskonačno…’

Posljednji ispraćaj bit će 13. prosinca u 13:15 na groblju u Varaždinu. Od Dore se oprostila i Glazbena škola Varaždin, koju je također pohađala.

– I sve je danas prazno beskonačno, a vjetar duva, duva bezutješno, stihovi su Tina Ujevića koje su iz Glazbene posvetili Dori.
Od Dore se opraštaju brojni poznanici, kolege, profesori i sugrađani.

– Moja Dorica. Moje djetešce iz nekadašnje vrtićke skupine ‘Cvijetići’. Obožavala je glazbu. Od vrtićkih dana. Počivaj u miru, Sunašce predivno, samo je jedna u nizu dirljivih poruka.

Izdvojeni članak
policija

Taksist na pješačkom prijelazu pregazio dvije ženske osobe: 15-godišnja djevojčica preminula u bolnici

Taksist naletio na dvije pješakinje

Podsjetimo, Dora je preminula nakon što je u petak navečer na nju naletio taksist koji je, prema izvještaju policije, upravljao je taxi vozilom ulicom Zrinskih i Frankopana iz smjera Vidovskog trga u smjeru ulice Miroslava Krleže. Dolaskom do pješačkog prijelaza, izvijestila je varaždinska policija, nije se zaustavio kako bi propustio pješake.

Kako je navela policija, prednjim lijevim dijelom vozila naletio na dvije pješakinje u dobi od 15 i 43 godine. Pješakinje su od udara pale na kolnik, a na teren je odmah izašla policija i kola hitne pomoći. Ozlijeđene pješakinje prevezene u Opću bolnicu Varaždin, a od posljedica zadobivenih ozljeda 15-godišnja djevojčica preminula je u bolnici. Vozač je uhićen.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap