Pretraga

Školski laboratorij 2014: Natjecanje za srednjoškolce u prezentaciji znanstvenih tema

A- A+

Školski laboratorij, natjecanje za učenike srednjih škola u prezentaciji znanstvenih tema čiji je cilj potaknuti učenike i nastavnike na kreativan pristup učenju i prezentaciji gradiva iz područja prirodnih i tehničkih znanosti otvara se 14. siječnja, a rok za prijavu prezentacije je 17. veljače. Završno natjecanje održat će se u petak 21. ožujka u Zagrebu, gdje će se izabrat pobjednik.

Kako bi učenike i profesore potaknuli na kreativan pristup učenju i prezentaciji srednjoškolskog gradiva iz područja prirodnih i tehničkih znanosti, Britisch Council u suradnji s Agencijom za odgoj i obrazovanje i CARNetom objavili su četvrto po redu natjecanje Školski laboratorij, gdje se prezentiraju znanstvene teme iz srednjoškolskog gradiva.

Izdvojeni članak

Srednjoškolsko zabavno natjecanje: Prijavite se na Lančanu reakciju i osvojite vrijedne nagrade

Po uzoru na uspješni Laboratorij slave

Natjecanje se otvara 14. siječnja 2014., rok za prijavu prezentacije je 17. veljače 2014., a završno natjecanje Školskog laboratorija održat će se u petak 21. ožujka 2014. u Zagrebu.

Školski je laboratorij, po uzoru na popularni i uspješni Laboratorij slave koji je hrvatske studente i znanstvenike proslavio i na međunarodnom natjecanju, namijenjen srednjoškolcima i njihovim nastavnicima. Ideja natjecanja je da učenici određenu temu po svom izboru izlože na kratak, jasan, zanimljiv i svojoj dobi prilagođen način te svoju prezentaciju u obliku video snimke prijave na natjecanje, a dvanaest najuspješnijih prezentacije po glasovima stručnog žirija i posjetitelja Portala za škole ulaze u završno natjecanje uživo na kojem će se izabrati pobjednik.

Izdvojeni članak

Studenti svojim izumom pobijedili na NASA-inom natjecanju

Žele popularizirati prirodne i tehničke znanosti među učenicima

Cilj natjecanja je potaknuti učenike i nastavnike na kreativan pristup učenju i prezentaciji srednjoškolskog gradiva iz područja prirodnih i tehničkih znanosti. Ujedno se natjecanjem želi popularizirati prirodne i tehničke znanosti među učenicima, roditeljima i u javnosti te medijski promovirati znanost i rad u školi.

Kako bi se nastavnici bolje upoznali s strukturom i pravilima natjecanja, poželjno je da se uključe u webinar koji će moći pratiti putem livestreama ili naknadno pogledati snimku. Prethodna registracija nije potrebna, već je dovoljno ući u virtualnu sobu.

Školski laboratorij 2014: Natjecanje za srednjoškolce u prezentaciji znanstvenih tema
Share via
Copy link
Powered by Social Snap