Pretraga

Školski odbor zabranio osnivanje ‘sotonskog kluba’ za učenike: Sotonisti sada tuže školu

A- A+

Školski odbor u Pennsylvaniji odlučio je zabraniti osnivanje Sotonskog kluba za učenike kao dio izvannastavne aktivnosti škole u okrugu Northern York. Iako su sotonisti objavili kako se ondje djecu ne bi učilo o Sotoni, umjesto toga, sotonisti se ‘usredotočuju na slobodno istraživanje i racionalizam, znanstvenu osnovu na kojoj znamo ono što znamo o svijetu oko nas’. No sam naziv natjerao je roditelje na pobunu te su odlučili kako će spriječiti osnivanje ovakvog kluba za učenike.

Foto: Pexels

Prijedlog za formiranje Sotonskog kluba poslije škole odbijen je od strane školskog odbora jedne osnovne škole u Pennsylvaniji, prenosi Fox News. Roditelji su na sastanku odbora glasovali protiv osnivanja ovog kluba, što je stvorilo pomutnju kod stononista.

– Ovakvi klubovi ne promiču Sotonu, sotonistička uvjerenja, sotonizam ili bilo što slično. Sotonski hram čak ne vjeruje u doslovnog Sotonu. Sotonski klubovi poslije škole ne bave se indoktrinacijom. Umjesto toga, sotonisti se ‘usredotočuju na slobodno istraživanje i racionalizam, znanstvenu osnovu na kojoj znamo ono što znamo o svijetu oko nas’. To je poput znanstvenog kluba s đavolskim zaokretom, objasnili su sotonisti.

Roditelji poručili: ‘Nećemo dopustiti da zlo uđe u školu’

No, to objašnjenje nije bilo dovoljno kako bi roditelji promijenili svoje mišljenje i, kako je netko od njih na sastanku rekao, neće dopustiti da ‘zlo uđe u školu’, piše OnlySky.

– Ono što Sotonski klub  zapravo poučava jesu stvari poput toga kako bismo se trebali ponašati sa suosjećanjem i empatijom prema svim stvorenjima i ako netko pogriješi, treba dati sve od sebe da je ispravi. Što je sporno u tome?, upitala je na sastanku stanovnica koja se nije protivila ovoj odluci.

Izdvojeni članak

Ogroman interes za novi predmet u Zagrebu, Školu i zajednicu želi uvesti čak 84 posto svih srednjih

Sotonisti odlučili tužiti školu

Sotonisti su dodali kako je osnivanje ovakvog kluba došlo kao odgovor na osnivanje kršćanskih klubova za učenike nakon škole te da ova zabrana krši odredbu Vrhovnog suda iz 2001. koji kaže je svim javnim školama zabranjena diskriminacija na temelju vjere.

– Ne može se zabraniti vjerska grupa koja poštuje sva pravila. To znači da je ovaj školski odbor bez zakonske ovlasti zabranio Sotonski klub i bit će tužbe s naše strane, poručili su sotonisti koji inače imaju ovakve školske klubove u nekim državama SAD-a.

Školski odbor zabranio osnivanje ‘sotonskog kluba’ za učenike: Sotonisti sada tuže školu
Share via
Copy link
Powered by Social Snap