Pretraga

Skraćeni satovi u 265 srednjih škola diljem Hrvatske, još nema povratka na staro: Evo i popis po županijama

A- A+

Više od 250 srednjih škola diljem Hrvatske još uvijek radi skraćeno, odnosno školski satovi su skraćeni pa traju manje od 45 minuta. Ministarstvo znanosti i obrazovanja ustupilo nam je detaljne podatke.

razred učenici učionica

Foto: Pixabay

Prema podacima koje nam je ustupilo Ministarstvo znanosti i obrazovanja, još 265 srednjih škola diljem Hrvatske radi skraćeno. Preciznije, od odluke donesene jesenas, nastavni satovi su skraćeni na 40 minuta kako bi se moglo osigurati dezinficiranje i razvjetravanje prostorija u kojima učenici borave.

“S obzirom na to da navedene srednje škole rade u smjenama ili koriste prostor/objekt s drugom školom, bilo je nužno skraćivanje nastavnih sati kako bi se između smjena osiguralo provjetravanje i dezinficiranje prostora škole, kao i ulazak/izlazak učenika u različitim vremenskim periodima”, stoji u odgovoru Ministarstva.

U većini se škola tijekom godine nastava održavala po A modelu, odnosno uživo, posebice za maturante i one koji imaju praktičnu nastavu, jer je njima nastava uvijek bila kontaktna. Iz tog razloga, kažu nam iz Ministarstva, škole tijekom nastavne godine nisu tražile vraćanje trajanja školskoga sata na 45 minuta jer bi im to onemogućilo poštivanje epidemioloških mjera. Poslali su nam i tablicu škola koje još uvijek rade skraćeno, po županijama.

tablica škole

Skraćeni satovi u 265 srednjih škola diljem Hrvatske, još nema povratka na staro: Evo i popis po županijama
Share via
Copy link
Powered by Social Snap