Pretraga

Slavonska škola dobila laskavo priznanje za izobrazbu učenika modernog kova

A- A+

Tehnička škola Požega dobila je laskavu pohvalu na obilježavanju 39. godišnjice postojanja Fakulteta elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija (FERIT). Fakultetsko vijeće, koje je spomenutim povodom imalo svečanu sjednicu dodijelilo im je priznanje za najveći broj upisanih učenika u I. godinu preddiplomskih studija u akademskoj godini 2016./2017.

Fotografije iz arhive portala srednja.hr

Uz to, Tehničkoj školi Požega, priznanje je uručeno i radi toga što su njihovi bivši učenici najuspješniji prema prosječnom broju ostvarenih ECTS bodova po godini studiranja na preddiplomskom stručnom studiju.

Izdvojeni članak

[Ideja godine ’17] Tim Opus iz Požege: Pametna kuća ne mora biti luksuz bogatih

Inače, u pozdravnom govoru povodom 39. obljetnice Fakultet elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija (FERIT) dekan Drago Žagar, spomenuo je da je na ovom fakultetu diplomiralo više od pet tisuća studenata te 60-ak njih steklo doktorat.

U prosjeku na FERIT-u studira oko 1800 studenata, a ono što svakako treba istaknuti je da se na toj instituciji obrazuje kadar, koji se konstatntno traži na hrvatskom, ali i ostalim europskim tržištima rada.

Dio studenata fakulteta, svoju sreću pronađe već na Institutu RT-RK, koji su zajednički osnovali FERIT i Fakultet tehničkih nauka u Novom Sadu. To je zapravo tvrtka koja se bavi pružanjem usluga razvoja softvera i ponudom vlastitih softverskih rješenja u području sustava za rad u stvarnom vremenu, s fokusom na područje multimedije, komunikacija i softvera za automobilsku industriju.

Slavonska škola dobila laskavo priznanje za izobrazbu učenika modernog kova
Share via
Copy link
Powered by Social Snap