Pretraga

Slavonski Brod: Uskoro se otvara Centar mladih

A- A+

Mladi u Slavnoskom Brodu napokon će dočekati otvorenje dugo očekivanog Centra mladih, na čiju je izgradnju utrošeno 1,7 milijuna kuna. Iako su radovi započeli 2008. godine, iskrsnulo je nekoliko problema zbog kojih se na završetak čekalo pet godina. Iz gradonačelinkova ureda potvrdili su kako će udruge mladih već krajem ovog mjeseca biti u mogućnosti koristiti prostorije Centra.

www.nacional.hr

Prošlo je pet godina od početka gradnje Centra mladih u Slavonskom Brodu, a njegovo otvaranje predviđeno je tek za kraj ožujka ove godine. Iz ureda gradonačelnika Mirka Duspare potvrdili su kako će udruge mladih uskoro imati na raspolaganju prostorije koje čekaju još od 2008. godine.

Izdvojeni članak

Srednjoškolcima ne vrijedi pokaz iza 20 sati, nedjeljom i blagdanom

Odgovor na pitanje zašto tako dugo traje izgradnja Centra krije se u financijskoj krizi u kojoj se našla cijela zemlja pa tako i Slavonski Brod, a u njega je utrošeno 1,7 milijuna kuna.

Centrom će upravljati Kazališno-koncertna dvorana ‘Ivana Brlić-Mažuranić’, a o programu će brinuti udruge mladih koje će napokon imati prostor u kojemu će moći sve svoje akcije realizirati. U zgradi se nalaze dva uredska prostora, dvoranu s kapacitetom od 50 sjedećih mjesta te veliku dovoranu u kojoj se nalaze pozornica i 100 sjedećih mjesta.

Od 2008. godine Grad je izdvoji oko 350 tisuća kuna, a uskoro otvaranje se može zahvaliti odluci Vladinog povjerenika kojom su dobili 300 tisuća.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap