Pretraga

Od sljedećeg tjedna zatvaraju se sve srednje škole u Zagrebu, poznato i do kada

A- A+

Sve zagrebačke srednje škole od idućeg ponedjeljka prelaze na online nastavu, potvrdio je danas pročelnik gradskog ureda za obrazovanje Ivica Lovrić. Poznati su tek preliminarni rezultati brzog antigenskog testiranja učenika u nekoliko škole.

Foto: Dids; Pexels

Kako je danas na konferenciji za medije rekao Ivica Lovrić, pročelnik Ureda za obrazovanje u Gradu Zagrebu, od 14. do 23. prosinca u svim zagrebačkim srednjim školama kreće nastava po C modelu, odnosno u potpunosti online, prenosi N1 televizija. Nakon tog datuma za sve učenike u Hrvatskoj počinju zimski praznici.

U Zagrebu je provedeno brzo antigensko testiranje učenika na koronavirus, a Lovrić kaže kako odluka o prelasku na online nastavu za srednjoškolce nije donesena ‘zbog rezultata masovnih testiranja, već zbog druženja tijekom blagdana pa da se zaraza ne širi’.

Kako prenosi N1, na redovnoj konferenciji Gradskog stožera objavljeni su preliminarni rezultati testiranja učenika i nastavnika u 19 zagrebačkih škola.

Ukupne brojke bit će gotove do večeras, ali zasad je stanje ovakvo: Više od 2.000 testiranih učenika, prisutnost asimptomatske zaraze je 1% u osnovnim školama, a 2,23% u srednjim školama, slično kao i u drugim EU državama. U 85%o razreda samo je jedan zaraženi učenik. Što se tiče zaposlenika škola, 365 su testirana. Asimptomatskih je 3,29 posto ukupno, više u srednjim, nego u osnovnim školama, istaknuo je Lovrić, prenosi N1.

Uz Grad Zagreb, do ovog trenutka je odluke o prelasku srednjih škola na online nastavu donijelo osam županija, a koje su to, provjerite OVDJE.

Od sljedećeg tjedna zatvaraju se sve srednje škole u Zagrebu, poznato i do kada
Share via
Copy link
Powered by Social Snap