Pretraga

Slovenski srednjoškolci protiv mjera: Nema nastave dok se ne promijene uvjeti

A- A+

U susjednoj Sloveniji je situacija s koronavirusom eskalirala u posljednje vrijeme. Uz velike prosvjede protiv mjera, događaju se i oni manji, pa tako i u Srednjoj školi Zagorje. Učenici su odbili nositi maske tijekom nastave, a zatim su nastavnici odbili držati nastavu. Pa su oni odlučili samostalno organizirati nastavu.

Foto: Pixabay

Situacija s koronavirusom je daleko od idealne, pa se čini da je neizbježno pooštravanje mjera. Trenutno se lome koplja po pitanju maski – jesu li potrebne ili ne, odnosno koliko zapravo štite? U Sloveniji postoji obaveza nošenja maski u školi, protiv čega su se pobunili učenici. Inicijativu možete pronaći i na Facebooku, pod imenom Dijaki za normalno šolo.

Stranica ima skoro četiri tisuće pratitelja, a njihove objave imaju i po nekoliko tisuća lajkova. Kako su napisali u objavama, nastava se ne održava, već sami sjede u učionicama. Nedavno su dobili i uputu o održavanju nastave na daljinu.

Osim što odbijaju nositi maske za vrijeme nastave, ispred škole je održan i miran prosvjed, u kojem su sudjelovali i isti građani, ne samo spomenuti srednjoškolci.

Slovenski srednjoškolci protiv mjera: Nema nastave dok se ne promijene uvjeti
Share via
Copy link
Powered by Social Snap