Pretraga

Službeno otkazana sva natjecanja učenika u Hrvatskoj: Neke međunarodne olimpijade održat će se online

A- A+

Agencija za odgoj i obrazovanje je uz suglasnost Ministarstva znanosti i obrazovanja donijela Odluku o otkazivanju daljnje provedbe Natjecanja i smotri učenica i učenika osnovnih i srednjih škola Republike Hrvatske u školskoj godini 2019./2020.

pixabay.com

Jučer, 22. travnja, službeno je donesena Odluka o otkazivanju daljnje provedbe Natjecanja i smotri učenica i učenika osnovnih i srednjih škola Republike Hrvatske u školskoj godini 2019./2020.

Kako stoji u Odluci, ona je donesena radi nemogućnosti daljnjeg organiziranja i provedbi učeničkih natjecanja i smotri bez ugrožavanja zdravlja učenika, mentora i drugih dionika natjecanja i smotri zbog epidemije bolesti uzrokovane virusom COVID-19. Odluku možete pogledati na kraju ovog teksta.

S druge strane, dok se kod nas natjecanja otkazuju, neke međunarodne olimpijade održat će se online ili se samo odgađaju, pa nije jasno kako ćemo mi odlučiti koje učenike poslati na te olimpijade, ako ćemo ih uopće slati. Vezano za to, poslali smo upit Agenciji za odgoj i obrazovanje s upitom je li se uopće razmišljalo o online natjecanjima kod nas i što će biti s našim učenicima na međunarodnim olimpijadama. Po primitku njihovog odgovora, odmah ćemo ga objaviti.

*Ako vam se dokument ne učitava pravilno, osvježite stranicu

Službeno otkazana sva natjecanja učenika u Hrvatskoj: Neke međunarodne olimpijade održat će se online
Share via
Copy link
Powered by Social Snap