Pretraga

Šok u dvorištu doma: Nepoznati muškarac pratio studentice i mastrubirao u njihovoj blizini

A- A+

Prošlog vikenda studentice Studentskog doma Stjepan Radić svjedočile su izrazito neugodnom događaju. Naime, nepoznati je muškarac šetao oko paviljona te ih pratio do autobusne stanice da bi ondje primijetila kako u njihovoj blizini masturbira. Pokušale su ga snimiti, no muškarac je to shvatio te se udaljio od njih. Iz Studentskog centra nisu znali za ovaj slučaj dok im se nismo obratili s našim upitom te pozivaju studente da ovakve slučajeve prijave kako bi se mogle poduzeti potrebne mjere.

Foto: Ramona Ščuric | srednja.hr | Screenshot Facebook

Tijekom pandemije studenti u Studentskom domu Stjepan Radić imali su stroge mjere, a jedna od njih je bila i zaključavanje ulaza u 22 sata. Studenti koji su nakon tog vremena dolazili u dom morali su pokazati ključ kao dokaz da stvarno žive ondje te je to bila jedna od najstrožih mjera u svim domovima u Zagrebu. Nakon pada letjelice u ožujku ove godine, studenti su zatražili da se to pravilo ukine što se i dogodilo.

Vidjele nepoznatog muškarca na području studentskog doma koji ih je pratio i kasnije u njihovoj blizini mastrubirao

Zaštitari na ulazu poslije 22 sata više ne provjeravaju svaku osobu koja ulazi u prostore doma pa je tako prošlog vikenda u prostore doma nesmetano ušao nepoznati muškarac. Studentice koje su ga vidjele kako se šeće ispred devetog paviljona objavile su cijelu priču u studentskoj grupi Studentski dom ‘Stjepan Radic’ – ‘Sava’.

– Sinoć oko 2 sata, dvije prijateljice i ja smo prolazile kroz Savu. Jedna od nas je primijetila nekog čovjeka kako sam sjedi u mraku koji je, nakon što nas je vidio, krenuo hodati za nama sve do autobusne stanice. Kad smo došle na stanicu, troje ljudi koje je bilo tamo je sjelo u taksi i otišlo, dakle u idućim trenutcima smo bile same. Čekajući svoj taksi, jedna od nas je vidjela da taj isti čovjek stoji ispred kioska i masturbira, napisala je jedna studentica u objavi.

Foto: Screenshot Facebook

‘Stajao je iza kioska, misleći da ga ne vidimo te je samo nastavio’

Kaže kako su u tom trenutku ostale šokirane te da im je prva pomisao bila snimiti ga kako bi imale dokaz, što su kasnije i uspjele te su objavile i njegove fotografije kako bi upozorile ostale djevojke koje žive u domu.

– S obzirom na to da je stajao tek nekoliko metara od nas, shvatio je da smo ga vidjele te je ‘otišao’. Nakon toga su na stanicu došle dvije cure, i nekoliko sekundi kasnije, vidjele smo ga opet. Stajao je iza kioska, misleći da ga ne vidimo te je samo nastavio. Kasnije smo se oko 3 sata opet vratile na Savu, na klupice ispred paviljona, i vidjele ga samo kako žurno prolazi, stoji u objavi studentice.

‘Žao nam je zbog iznimno neugodnog događaja kojem su svjedočile studentice’

Javili smo se Studentskom centru koji su nam odgovorili kako su za ovaj slučaj saznali tek kada su dobili naš upit.

– Prije svega, žao nam je zbog iznimno neugodnog događaja kojem su svjedočile studentice. Službeno se zaštitarima, kao ni upravi studentskog doma nije nitko obratio. Svakako se daje veća pozornost na osobe koje se kreću u krugu studentskog naselja, a koje bi mogle odgovarati opisu tj. slikama koje su objavljene, poručili su iz Studentskog centra.

Također apeliraju na studente i studentice da ovakve stvari svakako prijave najprije zaštitarima koji ondje dežuraju od 0 do 24 sedam dana u tjednu, a isto tako da prijavu naprave u nadležnoj policijskoj postaji, posebice u slučajevima kada se to događa izvan kruga naselja. Kao što smo pisali na početku teksta, objasnili su kako se više ne vrši stroga kontrola na ulazima kao za vrijeme pandemije.

– U zadnjih nekoliko godina nismo zabilježili niti jedan ovakav slučaj što možemo pripisati povećanoj kontroli ulaska osoba u krug najvećeg studentskog doma, a djelomično i epidemiološkoj situaciji te ograničenom kretanju građana. Prema traženju studenata, izravno i putem nadležnih studentskih tijela, više se ne vrši sustavna kontrola ulaska u krug studentskog doma, ali se i dalje obraća povećana pozornost na osobe koje se kreću po studentskom naselju u noćnim satima. Zaštitari i portiri vrše nasumične kontrole identifikacije osoba koje zateknu, rekli su iz SC-a.

Izdvojeni članak

Šuljao se ‘Savom’ i pokušavao provaliti u sobe

‘Studentice i studenti se svakako mogu osjećati sigurno u studentskim domovima’

Ovo nije prvi put da se ovako nešto događa na području studentskog doma. Kako nam kažu iz SC-a, bilo je zabilježenih slučajeva voajera i manijaka koji bi znali gledati studentice, ali se to prijavom upravi doma i obavještavanjem nadležne policijske postaje rješavalo u kratkom roku.

– Studentice i studenti se svakako mogu osjećati sigurno u studentskim domovima jer imamo osobe koje su fizički zadužene za sigurnost studenata od 0 – 24h, svih 7 dana u tjednu. Na sve prijave se reagira odmah od strane nadležne osobe, poručili su iz SC-a.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap