Pretraga

Šokantan video: Crnogorac privezao magarca užetom i vukao ga kamionom

A- A+

Na YouTube-u je prije par dana osvanula snimka mučenja magarca. Čovjek je za kamion užem privezao magarca i  vukao jadnu životinju po vrućem asfaltu. Unatoč tome što se magarac cijelo vrijeme opirao i pokušao zaustaviti, vozača nije bilo ni najmanje briga što se iza kamiona događa.

 Vidljiva registracijska tablica

Mučenje životinje snimio je vozač drugog automobila, koji se potrudio pomoći samo tako što je odlučio dokumentirati ovu groznu scenu. Olakotna okolnost je što je jasno vidljiva registracijska tablica mučiteljevog kamiona, DG-AG860, što je dovoljan dokaz da ga se prijavi.

Ukoliko ćete ikad svjedočiti mučenju životinje na javnom mjestu, trebate odmah nazvati policiju i temeljiti svoj poziv na Zakon o prekršajima protiv javnog reda i mira.

Da je umjesto magarca bio pas, možda bi netko i stao

– Ovakvo postupanje strogo je kažnjivo i u Crnoj Gori. No i građani Hrvatske mogu reagirati i pisati nadležnim vlastima da traže kažnjavanje počinitelja, komentirao je Luka Oman iz Prijatelja životinja, dodajući kako se svi trebamo zapitati da je umjesto magarca bio pas, bi li onda netko stao i pomogao.

– Video pokazuje kako ljude ne vide životinje kao živa bića već ih tretiraju kao robu, dodao je Oman.

 

Share via
Copy link
Powered by Social Snap