Pretraga

Šokantna snimka obišla društvene mreže: Mladići iz Kaštela brutalno tukli srednjoškolca

A- A+

Na Facebooku je jučer osvanula snimka iz Kaštel Štafilića, u kojoj dvojica mladića brutalno tuku nemoćnog srednjoškolca. Incident se dogodio prije više dana, a napadači su uhićeni protekle nedjelje. Napadači i napadnuti mladić, za kojeg se kasnije ispostavilo da je srednjoškolac, u određenom su razdoblju pohađali istu školu.

Screenshot: Facebook

Na društvenim mrežama jučer je objavljen video u kojem se dvojica mladića iživljavaju i tuku mlađu mušku osobu, učenika trećeg razreda srednje škole. Napad se dogodio prije nekoliko dana, a napadači su uhićeni protekle nedjelje, nakon objave snimke na društvenim mrežama i u medijima.

Izdvojeni članak

Doznajemo tko su ljudi koji brinu o provedbi 27 milijuna kuna vrijednog Akcijskog plana za prevenciju nasilja

Napali ga zbog novčanog duga?

Prema pisanju Jutarnjeg lista, četvorica mladića okružila su momka tražeći od njega dvije tisuće kuna za uzvrat što su mu prethodno navodno dali 20 kuna. Uz dvojicu napadača koji su mladića udarali te mu prijetili, u slučaj su uključene još dvije muške osobe – jedan promatrač te osoba koja je snimala video.

Jutarnji prenosi kako su nasilnici koji se iživljavaju nad nesretnim mladićem B.K. i M.P. Prvi, koji mladiću zadaje udarac koljenom i nogom u glavu je kick boksač. Napadnutom mladiću, može se to čuti na kraju videa, napadači su uvjetovali da im treba novac donijeti u roku od dva dana.

Kako je sinoć za Slobodnu Dalmaciju ispričao napadnuti mladić, on se osjeća bolje, a jučer je dao izjavu policiji. Ispričao je ukratko i kako je sve krenulo.

– Trebao sam na Veliku Gospu ići s njima u Sinj i ja nisam imao novce, nisam ih nikako uspio nabaviti. Oni su mi kazali da nema potrebe, da će me oni častiti. I na tome je ostalo. Častili su me i poslije toga ništa. Nisu spominjali nikakve novce. Prije nekoliko dana prvi put su spomenuli dug od dvije tisuće kuna i onda se jučer dogodilo to što se dogodilo, ispričao je napadnuti mladić za Slobodnu Dalmaciju dodavši kako je prošao torturu, ali da mu je nakon razgovora u policiji lakše.

Napadač i žrtva pohađali istu školu

I napadač i žrtva svojedobno su istovremeno pohađali istu školu. Jedan od napadača netom je završio trogodišnje obrazovanje, a napadnuti dječak još pohađa školu, treći razred počinje sljedeći tjedan, piše Dalmatinski portal. Marija Kezele, ravnateljica Srednje škole ‘Braća Radić’ kazala kako zna za nasilje nekoliko dana te da je s policijom bila u kontaktu.

–  Što čovjek ima pametno komentirati u ovakvim situacijama? Strašno je što rade, a još strašnije što takve scene snimaju, kazala je ravnateljica za Dalmatinski portal.

Rekla je i da je s napadačem bilo problema u školi, ‘uvijek na rubu incidenta’, ali su se trudili oko njega da ga usmjere na pravi put.

– Najgore je mladu osobu izbaciti iz škole, tek onda joj se otvaraju vrata kriminala. Borili smo se, trudili, ali nažalost opet je ‘skrenuo’, zaključila je ravnateljica, prenosi Dalmatinski portal.

Napomenimo za kraj i kako su se na Facebooku oglasili i iz boksačkog kluba Leonid, čiji je član bio jedan od napadača.

– Pojavila se snimka jednog od naših bivših članova kluba, ponavljam bivših, jer isti trenutak kada smo saznali da je naš bivši član na snimci, automatizmom se sam isključio. Osuđujemo svaki oblik nasilja i svaki član odgovara za sebe i svoje postupke, i ponavljamo još jednom osuđujemo svaki oblik nasilja. Hvala i ovo je automatski upozorenje za sve članove kluba da kod na su našem klubu ne trpimo i osuđujemo ovakve postupke, tolerancija na nasilje je apsolutna nula, poručili su iz kluba.

Šokantna snimka obišla društvene mreže: Mladići iz Kaštela brutalno tukli srednjoškolca
Share via
Copy link
Powered by Social Snap