Pretraga

Šokantna vijest za najbolje učenike: Odgađaju se sva natjecanja

A- A+

Zbog straha od koronavirusa u Istarskoj i Šibensko-kninskoj županiji jučer je otkazano održavanje županijske smotre LiDraNo. Iz Agencije za odgoj i obrazovanje naljutili su se što su županijska povjerenstva samoinicijativno otkazala smotru. No, Agencija je danas otkazala sva iduća natjecanja.

Foto: Ivan Božić, srednja.hr

– Sukladno mjerama Stožera civilne zaštite RH i preporukama Ministarstva znanosti i obrazovanja, sva natjecanja i smotre na svim razinama odgađaju se do daljnjega, objavila je Agencija za odgoj i obrazovanje.

Izdvojeni članak

[UŽIVO] Pogledajte što se sve danas događalo vezano uz koronavirus i obrazovanje

Naši najizvrsniji učenici, zbog zaštite od koronavirusa, morat će tako pričekati da dokažu svoje sposobnosti.

Prvo državno natjecanje ove godine trebalo je biti ono iz informatike, a trebalo se održati od 24. do 27. ožujka.

Pogledajte i kada su se trebala održati druga natjecanja.

Zbog straha od koronavirusa, podsjetimo, u Istarskoj i Šibensko-kninskoj županiji jučer je otkazano održavanje županijske smotre LiDraNo. Što o tome misli, pitali smo i nadležnu Agenciju za odgoj i obrazovanje iz koje su tada bili ljuti što su županijska povjerenstva samoinicijativno otkazala smotru. Iako još ne znaju što učiniti, učenici iz tih županija najvjerojatnije neće imati svoje predstavnike na državnu razinu smotre. No, u međuvremenu su otkazana sva druga natjecanja.

Podsjetimo, Ministarstvo je danas pokazalo kako izgleda sat online nastave, koja od ponedjeljak kreće u Istarskoj županiji, čije se škole sutra preventivno zatvaraju.

POGLEDAJTE VIDEO:

Sve vijesti o nastavi u vrijeme epidemije koronavirusa pratite u našem članku UŽIVO.

SUDJELUJTE U ANKETI:

Šokantna vijest za najbolje učenike: Odgađaju se sva natjecanja
Share via
Copy link
Powered by Social Snap