Pretraga

Šokantne ispovijesti: ‘Prosvjetni inspektor mi je poslao mail s pitanjem možemo li se naći na piću’

A- A+

Nakon što je u javnost izašla priča o dostavljaču koji je dobio otkaz jer se nakon dostave privatno javio djevojci, na Instagram profilu ‘Seksizam naš svagdašnji’ objavljene su šokantne priče djevojaka, od studentica do nastavnica, o sličnim situacijama koje su doživjele. Tako se jednoj djevojci liječnik upucavao dok joj je radio kolonoskopiju, studentici koja je tražila stan muškarci su nudili ‘besplatanu stanarinu’ u zamjenu za njene usluge, a jednu nastavnicu je prosvjetni inspektor preko maila pozvao na piće.

Foto: Unsplash | Screenshot Instagram, Seksizam naš svagdašnji

Osobe koje rade na takvim radnim mjestima gdje imaju pristup vašim osobnim podacima imaju obvezu čuvati vaše podatke, kako od trećih osoba, tako i od ‘samih sebe’. Međutim, nakon priče o dostavljaču koji je dobio otkaz nakon što se privatno javio djevojci nakon dostave, javile su se mnoge žene i djevojke koje su imale isto ili slično iskustvo.

Anonimne priče mladih djevojaka, studentica pa čak i nastavnica, objavljene su na Instagramu ‘Seksizam naš svagdašnji‘, a mi smo izdvojili one najbizarnije.

‘Ma ne trebaš ni plaćati stan, mlada si i studentica, možemo se sve dogovoriti’

– Kao studentica druge godine faksa tražila sam stan u najam preko oglasnika. Naravno, morala sam ostaviti svoj broj kako bi me stanodavci kontaktirali. Javila mi se hrpa ljigavaca koji su ‘iznajmljivali’ stan, a neki od njih su slali poruke tipka: ‘Ma ne trebaš ni plaćati, mlada si i studentica, možemo se sve dogovoriti’. Nakon toga sam stanove tražila isključivo preko Facebooka i, nažalost, pod lažnim imenom, ispričala je jedna studentica za Seksizam naš svagdašnji.

‘Lik sa šaltera policijske postaje mi se javljao preko Facebooka’

– Mijenjala sam osobnu (na šalteru je bila gospođa), a dotični lik (pretpostavljam srednje 20-e) je bio iza šaltera udaljenog par metara. Čim sam došla kući već me dočekao zahtjev na Facebooku. Bilo mi je užasno neugodno, čak me obuzeo strah jer lik radi na policiji i zna sve moje podatke. Kad sam nakon tjedna, dva otišla po novu osobnu, opet je bio tamo s tim da su mu se radne kolegice rugale uz komentar da ‘očito imam već dečka’. Dakle, svi su znali da mi se javljao i nikome nije bio problem što je zloupotrijebio moje osobne podatke. Da sam bila pametnije, trebala sam ih prijaviti, navela je jedna stomatologinja za ‘Seksizam naš svagdašnji’.

Izdvojeni članak

Dostavljač djevojci slao poruke, ona ga prijavila pa je dobio otkaz: Jedni ga brane, drugi kažu da je to – uznemiravanje

‘Prosvjetni inspektor mi je poslao mail s pozivom na piće’

– Radim u školi i kako to obično bude, pred kraj godine, jedni roditelji su poslali prijavu u ministarstvo. Posjetio nas je prosvjetni inspektor koji mi je potom poslao mail s pitanjem možemo li se naći na piću, ispričala je jedna nastavnica.

‘On je prisluškivao i zapisao moj broj’

– Bila sam s prijateljicom u kafiću. Stol do nas su bili naši prijatelji i jednom sam diktirala svoj broj. Nakon godinu i pol dana dolazi mi poruka na WhatsApp s nepoznatog broja, tip me traži Instagram. Sjedili su stol iza nas taj dan i on je prisluškivao i zapisao moj broj. Nije mu bilo jasno zašto sam ljuta i zašto mu ne bi dala svoj Instagram, rekla je djevojka.

Izdvojeni članak
bullying zlostavljanje

Stravične ispovijesti žena: Inicijativa djevojke iz Zagreba otkrila razmjere seksualnog uznemiravanja

‘Dok mi je radio kolonoskopiju pozvao me na dejt i rekao da će doći na moje radno mjesto’

– Meni je doktor kod kojega sam išla na kolonoskopiju, dok je držao cijev koja napuhuje crijeva u meni, bez imalo srama me pozvao na dejt, rekao da će doći na moje radno mjesto jer sam tada radila kao plesačica u noćnom klubu. Ispitivao me jesam li aktivna u analnom seksu. Toliko mi je bilo neugodno i na kraju mi je mrtvo hladno rekao, bez provjerenih informacija i bez biopsije, da su većina polipa koje imam sigurno maligna. Znači, šok za šokom. Kada sam došla na uklanjanje polipa rekao je da ćemo pričekati još malo i da dođem za šest mjeseci i namignuo. Nikad više nisam došla, čak je i medicinskoj sestri bilo neugodno koja je svemu tome prisustvovala. Da sam ga išla prijaviti, ja bi bila jedna obična plesačica, istetovirana koja laže, a on ugledni doktor, stoji u ispovijesti jedne od stotine djevojaka koje su se javile na profil ‘Seksizam naš svagdašnji’.

‘Nakon što sam se odlučila na tetovažu na unutarnjoj strani bedra, bacao je komentare poput ‘Ne brini, nećemo se poje**ti iako bi ti to htjela’

– Među prvim pitanjima kad sam ušla u tattoo studio bilo je imam li dečka, na što sam odgovorila da imam, a on je nakon što sam se odlučila na tetovažu na unutarnjoj strani bedra bacao komentare poput ‘ne brini, nećemo se poje**ti iako bi ti to htjela’. Ja sam ga neugodno pogledala i kad je to primijetio tek je onda rekao da se šali. Niti sam flertala, niti sam išta s njim htjela, od mene je stariji 15 godina i ima ženu i dijete od četiri godine. Kad sam došla kući pisao mi je poruke na Instagram Direct da mu je zanimljivo kako nisam nosila grudnjak (prvotna tetovaža je bila na rebru, naravno da ne smijem nositi grudnjak direktno preko svježe tetovaže). Komentirao je kako su mu drugi klijenti komentirali ‘dobra mala’ i kako se on mora složiti s time i da, ako nastavi pričati o tome da sam bez grudnjaka, da će imati nezgodnu situaciju u hlačama na poslu. Kad sam povukla crtu i rekla da je prešlo sve granice onda mi je odgovorio da je on mislio da ja razumijem šalu, ispričala je anonimno još jedna djevojka.

Copy link
Powered by Social Snap