Pretraga

Solidan nastup najmlađeg hrvatskog olimpijca

A- A+

akslavonia-zito.hr

Hrvatski skakač s motkom Ivan Horvat (18) nije se uspio plasirati u olimpijsko finale skoka s motkom. S preskočenih 5.35 18-godišnji Osječanin zauzeo je 20. mjesto u konkurenciji od 32 skakača.

Ipak bez finala

Ivan Horvat, član AK Slavonija Žito, u netom završenim kvalifikacijama skoka s motkom ostvario je solidan rezultat. Zauzeo je 20. mjesto s preskočenih 5 metara i 35 centimetara. – Cilj mi je skupiti iskustvo i ponoviti svoj najbolji rezultat, kazao je najmlađi hrvatski olimpijac pred odlazak u London.

Iskustvo je zasigurno skupio, jer nikad prije ovaj golobradi Osječanin nije skakao pred 80 tisuća ljudi kao što je to bio slučaj ovoga jutra. No drugi cilj ipak nije ispunio, jer mu je do ponavljanja osobnog rekorda koji iznosi 5.60 falilo 25 centimetara, a žal je još veći ako znamo da se s tim rezultatom mogao plasirati u finale.

HRT ga zaboravio

Natjecanje je počelo oko 11 sati po hrvatskom vremenu, a vremenski uvjeti u Londonu nisu bili baš idealni.

Na početnoj je visini otpalo čak osam skakača, no  5.20 nije bio problem za našeg predstavnika. Ivan je prvi put rušio na 5.35, no iz drugog pokušaja je ipak uspio preskočiti tu visinu. Letvica je dignuta za 15 centimetara  s obzirom na probleme koje je stvarala ta visina velikom broju skakača bilo je jasno da bi Horvatu preskok donio finale.

Ipak mladi Osječanin je letvicu rušio triput i na taj način završio svoj olimpijski san.

– Već sljedeće godine ću skakati preko 5.70 ili 5.80, a to će i na ovim igrama biti dovoljno za medalju. Ipak moje su Olimpijske igre one u Rio de Janeiru, kazao je prije natjecanja Horvat, a mi mu samo možemo poželjeti da se njegova prognoza ostvari.

 Neshvatljivo je jedino kako je HRT zaboravio najmlađeg hrvatskog olimpijca i njegov nastup. Dok je Ivan Horvat skakao, na naša televizija je prenosila dvoboj nogometnih reprezentacija Brazila i Koreje, a svi koje je zanimao nastup hrvatskog skakača, rezultate su morali pratiti na internetu

O Ivanu Horvatu više pročitajte ovdje

Solidan nastup najmlađeg hrvatskog olimpijca
Share via
Copy link
Powered by Social Snap