Pretraga

Spavaš li mirno, Emineme? Maturant Luka odrepao domaću zadaću i zaradio čistu peticu

A- A+

Iako se nerijetko smatra kako obrazovni sustav ‘guši’ kreativnost pojedinaca, primjer koji je pred vama dokazuje da postoje i drugačiji slučajevi. Tako je jedan daruvarski maturant svoju zadaću odlučio odrepati pred pločom i time zaradio čistu peticu.

Krajem prošle godine pisali smo vam o maturantu Luki Prgiću, učeniku Ekonomske i turističke škole u Daruvaru. Luka obožava pisati, a specijalnost su mu rap pjesme koje i sam izvodi. Početkom zime objavio je pjesmu ‘Život srednjoškolca’. U njoj opisuje u njoj svu ‘muku’ tog životnog razdoblja, ali i čari koje ono donosi, a koje će mu nedostajati kada maturira.

‘Ovo je vjerojatno bio jedini slučaj kada sam nešto za školu radio vikendom’

Izdvojeni članak

Ovo mora postati himna norijade: Maturant Luka opjevao najveće muke hrvatskih srednjoškolaca

Ovoga je puta svoju ljubav prema rapu i talent koji posjeduje odlučio iskoristiti za rješavanje, nećete vjerovati, domaće zadaće. Umjesto prikazivanja klasične PowerPoint prezentacije, Luka je svoju zadaću pred pločom – odrepao!

– Riječ je o predmetu Turizam i marketing, zadatak je bio predstaviti neko turističko mjesto, destinaciju, državu, grad, ili jednostavno neki objekt/građevinu, i to tako da privučemo turiste da dođu i posjete to mjesto. Cilj je bio prezentirati to na najbolji mogući način, a smatram da je način na koji ja najbolje mogu obaviti taj zadatak da napišem pjesmu. Predložio sam to nastavnici, a ona je na to pristala, kaže nam Luka.

Veliki si je izazov Luka postavio jer je zadatak dobio u petak, a već u utorak taj mu je predmet bio u rasporedu. Zadaći se dobro morao posvetiti kroz vikend.

– Ovo je vjerojatno bio jedini slučaj kada sam nešto za školu radio vikendom, kaže kroz smijeh Luka.

Oduševio kolege iz razreda i zaradio peticu

Izdvojeni članak

[VIDEO] Totalno drukčiji od drugih: Studenti i profesori FSB-a potpuno otpustili kočnice i glasno zapjevali

I uspio je, pjesma u kojoj je odlučio predstaviti Hrvatsku i sve njene ljepote koje privlače turiste do sljedećeg je sata bila gotova. Potom ju je još ‘samo’ trebalo odrepati pred razredom i profom. No, iskusnom Luki to nije bio problem, a njegovi kolege oduševljenje nisu mogli još na samom početku pjesme.

– Prijatelji iz razreda su dobro reagirali, svi su snimali, sve kamere mobitela su bile uperene u mene i osjećaj je bio kao i na pozornici. Nasmijali su se na dio o Matiji jer je to kolega iz razreda koji je, pogađate, iz Zagreba došao kod nas u školu u 2. razredu, otkriva nam Luka.

A osim što je oduševio svoj razred, ravnodušna na njegovu kreativnost nije ostala ni Lukina nastavnica, koja je njegovu prezentaciju ocijenila – čistom peticom!

Kako je to Luka izveo, poslušati možete u nastavku.