Pretraga

Split- Studenti će stručnu praksu odrađivati u Gradu

A- A+

Grad Split postaj nastavna baza tamošnjeg Sveučilišta. Grad će za studente organizirati izvođenje dijela nastave odnosno stručne prakse te imenovati stručne osobe – mentore koji će educirati studente za praktičan rad i pratiti ih u stjecanju konkretnih znanja i vještina te ih ocjenjivati za uspješnost. Sveučilište će, s druge strane, pružati kontinuirano usavršavanje stručnim osobama-mentorima u realizaciji ovog projekta.

unist.hr

Izdvojeni članak

Objavljen natječaj za upis na diplomske studije Sveučilišta u Zagrebu

Gradonačelnik Grada Splita Ivo Baldasar i rektor tamošnjeg Sveučilišta Šimun Anđelinović potpisali su ugovor o poslovnoj suradnji u dijelu znanosti i visokog obrazovanja temeljem kojeg Grad Split postaje nastavna baza Sveučilišta.

Stručna praksa u Gradu Splitu

Drugim riječima, Grad će za studente Sveučilišta organizirati izvođenje dijela nastave odnosno stručne prakse, a u svrhu stjecanja konkretnih praktičnih znanja i vještina.

-Grad prepoznaje važnost suradnje sa Sveučilištem, a problematika kojom se bave stručnjaci iz Grada Splita je toliko kompleksna da će stručnu praksu moći obavljati studenti gotovo svih sastavnica Sveučilišta u Splitu. Na ovakav način omogućit ćemo studentima da svoje teoretsko znanje suoče s praktičnim i operativnim poslovanjem ali i kompleksnim izazovima gradske administracije i vjerujem da će im to iskustvo biti dragocjeno, rekao je Baldasar.

Sveučilište usavršava mentore

Grad će imenovati i stručne osobe – mentore koji će educirati studente za praktičan rad i pratiti ih u stjecanju konkretnih znanja i vještina te ih ocjenjivati za uspješnost. Sveučilište će, s druge strane, pružati kontinuirano usavršavanje stručnim osobama-mentorima u realizaciji ovog projekta.

– Grad Split je među prvim lokalnim zajednicama koje su potpisale ugovor o suradnji sa Sveučilištem- kazao je rektor Anđelinović i dodao kako će studenti moći obavljati dio ljetne prakse na radnim mjestima Grada pri čemu će biti bitna kvaliteta, a ne kvantiteta.

Split- Studenti će stručnu praksu odrađivati u Gradu
Share via
Copy link
Powered by Social Snap