Pretraga

Spot joj se vrti na CMC-u, a fotografije odnose pobjede na Foto danima mladih

A- A+


Izdvojeni članak

Od rođendana pa do rođendana: Svaki dan jedna fotografija i tako cijelu godinu

Već neko vrijeme vam donosimo priče o zanimljivim i osebujnim sudionicima dosadašnjih Foto dana mladih no još nismo imali priliku predstaviti nekoga poput Ivane Mitrić. Ova se multitalentirana maturantica iz Đakova vrlo aktivno i uspješno bavi glazbom, a fotografije na kojima pozira osvajaju brojne nagrade. Saznajte kako ona gleda na umjetnost i pronađite svoju motivaciju.

Tek je četvrti razred Gimnazije A.G. Matoša u Đakovu, a Ivana Mitrić je nedavno svojim radom osvojila snimanje singla i puštanje spota na CMC-u! No to nije sve jer fotografije na kojima pozira odnose nagrade na raznim fotografskim natjecanjima. Dobra je u školi, odlično se organizira, a kroz glazbu i fotografiju izražava svoju kreativnost i emociju. Ivana je svakako primjer da se uz trud i predanost prema svom talentu može uspjeti.

Izdvojeni članak
Lili Zaneta

Tek joj je 18, a stvara fotografije od kojih zastaje dah

Koliko dugo se baviš modelingom i kakav ti je odnos s fotografima?

Ne mogu reći da se bavim modelingom, radije bih to opisala kao povremeno poziranje unazad par godina, svojoj najboljoj prijateljici Mirni Marić koja se bavi fotografijom. S obzirom na to da se Mirna i ja znamo od djetinjstva, lakše je uspostaviti odnos između objektiva i nas samih stoga smo već naviknute jedna na drugu kad je u pitanju neko fotkanje.

Što te je potaklo da se prijaviš na FDM u Velom Lošinju i kako ti je bilo?

Potaknula me, naravno, Mirna, zbog svih već navedenih razloga. Bilo je odlično, tri dana zabave ali i ozbiljnoga rada, puno novih fotki i poznanstava, u svakom slučaju jako lijepo iskustvo.

Izdvojeni članak

Programerka, glumica i model: upoznajte svestranu Barbaru

Čime se još baviš osim modelingom?

Osim toga bavim se glazbom, odnosno pjevanjem u akustičnom duetu Cape Rose i sviranjem klavira. Sa glazbom se bavim otkad znam za sebe. Od prvih dječjih početničkih pokušaja pa do završetka glazbene škole, različitih javnih nastupa i nagrada pa sve do svirki u kafićima te nedavnog uspjeha u Zagrebu gdje smo gitarist Domagoj Bešlić i ja kao vokal na glazbenom festivalu osvojili izdavanje singla i puštanje spota na CMC-u.

Kako uspjevaš ispuniti školske obveze uz sav taj angažman?

Idem u četvrti razred jezične gimnazije A.G. Matoša u Đakovu. Htjela bih kao i svi učenici više slobodnog vremena, ali kad već ne mogu birati, pokušavam biti što više organiziranija iako i to nekada pada u vodu, pogotovo sada kada bi mi matura trebala biti prioritet.

Što bi poručila mladim modelima, ali i glazbenicima?

Važna je činjenica da je za bilo kakav uspjeh potrebno mnogo truda, rada i predanosti, a najviše strpljivosti kako bi se došlo do konkretnih rezultata. Potrebna je naravno i univerzalnost i prepoznatljivost, do čega se dolazi postupno.

Što za tebe znači riječ fotografija, a što glazba?

Fotografija i glazba su svojevrsni oblici umjetnosti stoga i univerzalan jezik emocija. Na svojstven način izražavaju slobodu i kreativnost. Za mene osobno je glazba moj vlastiti oblik mišljenja, ekspresije i zauzima puno veći dio mog života od fotografije, jer je ipak činjenica da se glazbom bavim oduvijek, a bivanjem na fotografiji samo usputno.

Više o fotografiranju pročitajte na stranici Foto dana mladih

Share via
Copy link
Powered by Social Snap