Pretraga

Sramotni transparent u Zadru: Učenici vozačima poručili ‘Trubni ako si protiv pedera’

A- A+

Skupina od nekoliko učenika Pomorske škole Zadar stajala je jučer na glavnoj prometnici s transparentom ‘Trubni ako si protiv pedera’. Na taj primitivan način tražili su podršku sugrađana u diskriminaciji protiv homoseksualaca.

U jeku rasprava o referendumu koji će se održati 1. prosinca, a kojim pripadnici Inicijative u ime obitelji žele da se u Ustav unese da je brak zajednica isključivo muškarca i žene, zadarski su učenici pokazali što oni misle o istome. Jučer je nekoliko njih iz Pomorske školestalo na glavnu gradsku prometnicu, te transparentom vozačima poručili ‘Trubni ako si protiv pedera’.

Ravnatelj ih potjerao s ceste

Incident nije promaknuo medijima, koji su redom osudili takvo ponašanje učenika. Maturante, koji su brojali zvukove truba koje su ‘sakupili’ od vozača koji se očito slažu s njihovom netolerancijom, ravnatelj škole ubrzo je udaljio s mjesta gdje su stajali.

Izdvojeni članak

Za ili Protiv? Referendum o braku podijelio Hrvatsku

‘Potenciraju se marginalije i idiotarije kojih smo robovi posljednje vrijeme’

– Kada sam vidio što moji učenici rade izašao sam i rekao im da to nije primjereno. Ne mogu im ja kazati što da misle i vjeruju jer su to punoljetni maturanti. Što se tiče moje perspektive, kao društvo smo se našli u situaciji da se bavimo marginalnim društvenim stvarima, koncentracija javnosti nažalost je usmjerena na apsolutno bespotrebne stvari. Ovi moji učenici će sami imati priliku na referendumu, koji će nas koštati tih veliki 47 milijuna kuna, pokazati što zaista misle. Što se mene tiče, potenciraju se marginalije, idiotarije kojih smo robovi u posljednje vrijeme, rekao nam je u razgovoru ravnatelj škole Svetko Perković.

Sramotni transparent u Zadru: Učenici vozačima poručili ‘Trubni ako si protiv pedera’
Share via
Copy link
Powered by Social Snap