Pretraga

Sredina je studenog, a natječaja za stipendije u Zagrebu – nema: Pitali smo Grad kada će izaći

A- A+

Školska godina započela je prije više od dva mjeseca, akademska prije mjesec i pol, ali natječaja za stipendije u Gradu Zagrebu još uvijek – nema. Mijenjale su se odluke koje propisuju uvjete za svaku od kategorija, a tom prilikom najavljeno je da će natječaji biti otvoreni u studenom. Iz Grada na naš upit kažu tek da će natječaji biti otvoreni do kraja ovog mjeseca.

Foto: M. Gelenčir/srednja.hr

Proteklih mjeseci digla se dosta velika bura oko stipendija u Gradu Zagrebu. Nova gradska vlast odlučila je izmijeniti pravila dodjele svih stipendija te prvotno smanjiti iznose učeničkih i studentskih stipendija. Ideja je bila da oni budu nešto niži u odnosu na prethodne godine, ali da se proširi ‘bazen’ korisnika.

Iz Grada kažu da će natječaji biti otvoreni do 30. studenog

No, nakon javne rasprave odlučeno je da se iznosi neće previše mijenjati, odnosno da će sve učeničke stipendije ipak biti 2.700 kuna, a za studente 3.800, ali da zato neće moći bitno rasti broj stipendista. Tom prilikom iz Grada su najavljivali kako će natječaji biti otvoreni u studenom, no to se još nije dogodilo. Gradski ured za obrazovanje pitali smo kada ih planiraju raspisati.

– Sukladno odredbama odluka o Stipendiji Grada Zagreba, svi će natječaji  biti raspisani i objavljeni na web-stranici Grada Zagreba do 30. studenoga 2021. godine, stoji u odgovoru na naš upit kojeg potpisuje pročelnica Mila Jelavić.

Dodaje da nakon što povjerenstva rangiraju kandidate sukladno propisanim kriterijima, prijedlozi rang-lista bit će objavljeni na web-stranici Grada Zagreba.

Izdvojeni članak

Novi problemi sa stipendijama u Zagrebu, ukida se jedna vrsta studentske: ‘Mnogo nas je računalo na nju’

‘Rok za objavu rang-lista je 60 dana’

– Rok za objavu rang-lista je 60 dana od dana isteka roka za podnošenje prijava. Nakon toga slijedi rok od osam dana za podnošenje prigovora. O prigovorima odlučuje gradonačelnik Grada Zagreba, koji utvrđuje konačne liste za dodjelu stipendija. Na temelju konačnih lista za dodjelu stipendija, gradonačelnik i kandidati sklapaju ugovore o korištenju stipendije, odgovara nam Jelavić.

Nakon potpisanih ugovora i dostave dokumentacije potrebne za isplatu stipendija, uslijedit će isplata na žiro račune stipendista.

– S prvom isplatom isplatit će se sve stipendije od početka školske odnosno akademske godine, a nakon toga stipendije će se isplaćivati mjesečno za prethodni mjesec, kažu iz Grada.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap