Pretraga

U središtu Zagreba konačno otvoreno genijalno mjesto namjenjeno samo mladima

A- A+

Brojni hrvatski gradovi već dulje vrijeme imaju svoje centre za mlade, a od ovoga tjedna ima ga i Zagreb. Centar za mlade grada Zagreba projekt je kojega je inicirala udruga ZAMISLI, a podržan je od strane 30 partnera – institucija i udruga za mlade s vrlo različitih područja djelovanja. Projekt potencira uključivanje i suradnju svih zainteresiranih od 15. do 29. godine koji imaju želju sudjelovati u nekoj od aktivnosti.

Centar za mlade Zagreb; foto: press

U samom centru Zagreba, Gajevoj ulici 2, proteklog je vikenda otvoren prvi Centar za mlade grada Zagreba. Cilj ovog projekta jest zajedničkim snagama programski raditi u korist mladih te u posebnom prostoru, u ugodnom i prijateljskom okruženju, omogućiti potpuno besplatno korištenje bogatog sadržaja Centra.

Izdvojeni članak

[Alternativna mjesta za učenje] Zagreb

– Zbog izrazite pristupačnosti Centra na lokaciji u samom centru Grada Zagreba s pogledom na Trg bana Jelačića, mladi se lako mogu uključiti u raznolike aktivnosti koje Centar pruža – učenje stranih jezika kroz jezične škole i konverzacijske tečajeve,jačanje osobnih sposobnosti i stjecanje komunikacijskih, govornih, financijskih i kreativnih vještina na edukativnim radionicama i tribinama, informiranje o mogućnostima zapošljavanja i razvoju karijere, promoviranje zdravoga načina života, društvenog uključivanja mladih njegovanja mentalnoga zdravlja kroz usluge savjetovališta, razne sportske, glazbene, volonterske i još mnoge druge aktivnosti, poručuju iz Centra za mlade grada Zagreba .

Ovaj projekt provodi se do svibnja 2020. godine, a njegova ukupna vrijednosti je 1.492.726,04 kuna, od čega Europska unija iz Europskog socijalnog fonda sufinancira iznos od 1.268.817,13 kuna.

– Centar poziva sve zainteresirane mlade da se uključe u što većem broju jer će od raznih pogodnosti koje nudi zasigurno profitirati, poručuju za kraj iz zagrebačkog Centra za mlade.

Sve sadržaje i događanja koja Centar za mlade trenutno nudi možete vidjeti na njihovoj Facebook stranici.

U središtu Zagreba konačno otvoreno genijalno mjesto namjenjeno samo mladima
Share via
Copy link
Powered by Social Snap