Pretraga

Srednja.hr nakon godinu dana vraćena na mailing listu Ministarstva znanosti i obrazovanja

A- A+

Nakon godinu dana nekomunikacije Donjih Svetica 38 prema našem portalu, Srednja.hr danas je službeno vraćena na mailing listu Ministarstva znanosti i obrazovanja. Nakon vraćanja na mailing listu MZO-a, strpljivo ćemo čekati i vraćanje na mailing listu Sveučilišta u Zagrebu, s čije adrese unatrag godinu dana dobivamo selektivna priopćenja. Primjerice, Srednja.hr od Sveučilišta u Zagrebu nije dobila poziv na konferenciju za medije povodom odluke Ustavnog suda o Odboru za etiku u znanosti i visokom obrazovanju.

foto: Dora Kršul|srednja.hr

Izdvojeni članak

Pavo Barišić se na oproštajnoj čajanci u ministarstvu opet usporedio sa Sokratom: Evo što je još na kraju poručio

Proteklih godinu dana, portal Srednja.hr nije dobivao službena priopćenja Ministarstva znanosti i obrazovanja. Neobjašnjiva šutnja s Donjih Svetica 38 iz Ureda za odnose s javnošću, poklopila se s ministarskim mandatima Predraga Šustara i Pave Barišića. Za službena priopćenja i pozive iz MZO-a saznavali smo dobrom voljom kolega novinara iz drugih medija, kojima ovom prilikom zahvaljujemo na kolegijalnosti. Ostat će zabilježeno nečuveno brisanje ‘nepodobnih’ novinara i portala sa službene mailing liste Ministarstva znanosti i obrazovanja.

Srednja.hr Ministarstvu je, neovisno o ministarskom imenu, uvijek postavljala konkretna i jasna pitanja, utemeljena na činjenicama, no naša pitanja u posljednjih su godinu dana očito nailazila na negodovanje u MZO-u pa smo ‘kažnjeni’ uklanjanjem s mailing liste.

Danas smo Ministarstvu znanosti i obrazovanja uputili zahtjev za vraćanje redakcijskog maila Srednja.hr na službenu mailing listu MZO-a. Uz to, zatražili smo uvrštavanje kontakata naših novinara na istu mailing listu s objašnjenjem da Srednja.hr već pet i pol godina vrlo detaljno prati zbivanja u sustavu znanosti i (visokog) obrazovanja. Nekoliko minuta nakon poslanog zahtjeva, na mailove naših novinara, kao i na redakcijski mail, stiglo je prvo priopćenje MZO-a u posljednjih godinu dana.

Izdvojeni članak

Glasna tišina: Zašto MZO skriva informacije o radu Povjerenstva Dijane Vican i Matka Glunčića?

Osim Ministarstva, u posljednjih godinu dana naš portal nije niti u milosti Sveučilišta u Zagrebu, s čije adrese također ne dobivamo službena priopćenja. Odnosno, dobivamo ih vrlo selektivno. Primjerice, 22. travnja sa Sveučilišta smo dobili poziv na predstavljanje specijalističkog studija konferencijsko prevođenje, no istovremeno, poziv na konferenciju za medije uprave Sveučilišta povodom odluke Ustavnog suda o Odboru za etiku u znanosti i visokom obrazovanju, nikada nismo dobili. Za konferenciju su nam javili kolege novinari iz drugih medija.

Nakon najnovijeg poteza MZO-a, pozivamo i Sveučilište u Zagrebu da počne neselektivno komunicirati sa svim predstavnicima medija. Bez obzira na naša neugodna pitanja.

Srednja.hr nakon godinu dana vraćena na mailing listu Ministarstva znanosti i obrazovanja
Share via
Copy link
Powered by Social Snap