Pretraga

Srednja.hr pokreće serijal tribina koje će otvoriti teme bitne mladima

A- A+

Portal srednja.hr organizira serijal tribina u ZKM-u pod nazivom „Kazalište i mladi“. Svakog mjeseca otvaramo temu usko povezanu s mladima, o kojoj još nitko nije pričao na ovakav način. Želimo razgovarati, čuti različita mišljenja i doći do konstruktivnih rješenja. Pobrinut ćemo se da sudionici tribina budu dobro uključeni u teme o kojima ćemo razgovarati, a da rasprava nikada ne bude dosadna. Prva tribina održat će se 28.1.2019. u 18h pod nazivom “Nasilje u školama”.

Kazalište i mladi: Nasilje u školama

Krajem prošle godine jedna od aktualnijih tema bila je nasilje u školama. Nakon što su nastavnici progovorili o neprimjerenom i nasilnom ponašanju učenika pod nastavom, javili su se i učenici sa svojim pričama. U nekoliko dana društvene mreže bili su preplavljene raznim svjedočanstvima, a reagiralo je i Ministarstvo znanosti i obrazovanja.

Reakcije učenika i nastavnika pokazale su kako je nasilje u školama očito problem o kojem se do sad nije govorilo dovoljno. Kako nastavnici, tako i učenici imaju iskustva s različitim neprimjerenim ponašanjima u školama, a čini se da pronaći rješenje za ovaj problem nije toliko jednostavno.

Jesu li mjere koje trenutno postoje u školama dovoljno učinkovite za smanjenje broja takvih incidenata? Je li problem nasilja u školama samo mali dio puno većeg problema? Na koji način kao društvo možemo utjecati na rješavanje problema nasilja?

To su samo neka od pitanja na koja ćemo pokušati pronaći odgovore na tribini „Nasilje u školama“, prvoj u serijalu tribina u organizaciji portala srednja.hr pod nazivom „Kazalište i mladi“ koje će se održavati u ZKM-u. Na jednom mjestu ćemo okupiti sudionike iz različitih strana kako bismo iz različitih perspektiva sagledali problem i došli do potencijalnih rješenja. Imena sudionika najavljujemo uskoro!

Tribina će se održati u Zagrebačkom kazalištu mladih u dvorani Polanec, 28. siječnja 2019. s početkom u 18h.

Pozivamo vas da dođete u što većem broju!

Facebook event događaja možete pronaći na linku ovdje.

Kako bi bili obavješteni u pravo vrijeme o tribinama, zapratite srednja.hr na društvenim mrežama Facebook, Instagram i Twitter.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap