Pretraga

Srednja škola izgradila stadion za 18,000 ljudi

A- A+

townnews.com

Srednja škola iz Texasa je objavila da je završen njihov 60 milijuna dolara vrijedan stadion te s nestrpljenjem očekuju prvu utakmicu ove sezone. Izgleda da nitko nije zabrinut kako će srednjoškolska ekipa napuniti kompleks koji može primiti 18 tisuća ljudi.

U najvećoj američkoj saveznoj republici američki nogomet je religija. Milijuni poklonika ovog sporta prate talentirane igrače od najmlađih selekcija, te već srednjoškolske ekipe imaju velik broj navijača. Allen High School utrošila je 59,6 milijuna dolara u novi Eagle Stadium i očekuje pune tribine već na prvoj utakmici krajem kolovoza. Zanimljivo je da u Texasu postoje četiri veća stadiona na kojima igraju srednjoškolske football ekipe, no ovaj je jedini koji je u potpunosti u vlasništvu srednje škole.

Kritičari su naglašavali da je suludo potrošiti tako velike novce u trenutku kada obrazovni sustav u SAD-u trpi rezove i otpuštanja. Ono što je prevagnulo na stranu Eagle stadiona je bila velika potpora lokalnog stanovništva i uprave škole.

Čelnici škole opravdavaju veliku investiciju i činjenicom da u njihovoj srednjoj školi oko 400 učenika igra američki nogomet u svim selekcijama. Uz to, škola ima ogroman paradni orkestar od 800 ljudi, koji svira prije svake utakmice i sudjeluje u svim školskim priredbama. 

U kratkom videu pogledajte kako izgleda novi stadion. Ovakav vrhunski stadion je san skoro svih hrvatskih prvoligaških nogometnih klubova, a kamoli ne neke srednje škole.

Srednja škola izgradila stadion za 18,000 ljudi
Share via
Copy link
Powered by Social Snap