Pretraga

U srednjim školama prazno ostalo preko 5.700 mjesta: Održat će se još jedan rok upisa

A- A+

Oko 5.700 mjesta ostalo je prazno u srednjim školama diljem Hrvatske. Zbog toga će se i ove godine provoditi naknadni, treći upisni rok u srednje koji započinje već ovog petka.

Foto: Dids; Pexels

Učenici koji nisu ostvarili pravo upisa u ljetnome ili jesenskome upisnom roku ili oni koji se u prva dva roka nisu prijavljivali za upis, mogu se prijaviti za upis u naknadnom roku. Upis je omogućen samo u programe obrazovanja u kojima je nakon jesenskoga upisnog roka ostalo slobodnih mjesta.

Izdvojeni članak

Učenici koji su upisali ovih 25 zanimanja mogu dobiti stipendiju od 39.000 kuna

Prema trenutnim podacima u srednjim školama prazno još oko 5.700 mjesta,  a u kojim sve školama i srednjoškolskim programima možete vidjeti u tablici u pri dnu teksta. Treći upisni rok u srednje škole započinje već ovog petka, a trajat će sve do 24. rujna.

– Učenici moraju ispunjavati sve uvjete propisane Pravilnikom o elementima i kriterijima te natječajem škole. U školama u kojima je to uvjet za upis, moraju zadovoljiti i na ispitu sposobnosti i darovitosti. Škola za te učenike organizira provjeru na dan dostave dokumentacije. Učenici se u naknadnome roku prijavljuju i upisuju u srednjoj školi u razdoblju od 4. do 21. rujna 2020. godine. Potrebno je osobno ili elektronički srednjoj školi dostaviti pisani zahtjev učenika za upis u školu te svu potrebnu dokumentaciju, tada se ispisuje upisnica, roditelj/skrbnik i učenik je potpisuju i potom se ispunjavanje i toga uvjeta označuje u sustavu i učenik je upisan u srednju školu. Postupak upisa na naknadnom roku moguće je napraviti osobno u školi ili elektronički putem, ovisno o dogovoru učenika sa srednjom školu u koju je podnio pisani zahtjev za upis, stoji u obavijesti za osmaše.

U nastavku se nalazi popis srednjoškolskih programa u kojima je ostalo slobodnih mjesta, a ako vam dokument nije vidljiv, potrebno je osvježiti stranicu.

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Download [261.87 KB]

učionica razred
Share via
Copy link
Powered by Social Snap