Pretraga

Srednjoškolci iz Varaždina među najboljim informatičarima svijeta, ali ne mogu na finale

A- A+

Iz Prve gimnazije Varaždin dva tima učenika plasirala su se na Američku računalnu ligu (ACSL) pod nazivom ‘All-Star Contest’ . Riječ o 10 srednjoškolaca iz drugog i trećeg razreda koji su se našli među najboljim mladim informatičarima svijeta, no nemaju dovoljno novca da otputuju u Sjevernu Karolinu gdje se održava finale. Srednjoškolci te ravnateljica Janja Banić odlučili su potražiti pomoć kako bi skupili dovoljno financijskih sredstava da timovi Intermediate 5 i Senior 5 učine ponosnima školu, grad, ali i cijelu državu.

Učenici drugog i trećeg razreda Prve gimnazije Varaždin plasirali su se na finale Američke računalne lige (ACSL) pod nazivom ‘All-Stars Contest’, no nisu u mogućnosti isto posjetiti jer nemaju dovoljno financijskih sredstava. Dva tima, Intermediate 5 i Senior 5, čini 10 učenika koji su zajedno s ravnateljicom Janjom Banić odlučili potražiti pomoć sponzora koji bi im omogućili predstavljanje škole, kao i naše države na jednom tako važnom međunarodnom natjecanju.

Izdvojeni članak

Croatian Beaches: Varaždinke koje će aplikacijom unijeti revoluciju u hrvatski turizam

Finale natjecanja na kojem se nalaze najbolji mladi informatičari svijeta održava se u srednjoj školi Enloe High u Sjevernoj Karolini od 23. do 27. svibnja 2013. godine. Sam let, kao i sudjelovanje 10 učenika na finalu iziskuje oko 134 tisuće kuna troškova te je vrlo mala vjerojatnost da će doista otići na ACSL.

Ipak, učenici i djelatnici škole ne odustaju pa su poslali Zamolbu za sponzoriranje na 90-ak adresa. – Do sad smo primili četiri donacije, što pokriva otprilike 10 posto ukupnih troškova. Nismo sigurni da ćemo skupiti dovoljno novca, a u tom slučaju ćemo pristigle donacije vratiti sponzorima, izjavila je ravnateljica Banić.

Uz dva tima, potrebno je pokriti troškove putovanja i smještaja za dva mentora, što su u ovom slučaju ravnateljica te profesor Bojan Banić. Sve detalje oko troškova natjecanja možete pogledati ovdje, a objaviljen je i detaljniji pregled timova kao i postignuća na ACSL-u od 2008. godine.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap