Pretraga

Srednjoškolci iz Varaždina žele kupiti kontejner obitelji iz Petrinje pa su organizirali zanimljivu akciju

A- A+

Snažan potres koji je potkraj prosinca pogodio Banovinu mnoge je obitelji ostavio bez doma. Srednjoškolci iz Varaždina imaju snažnu želju kupiti kontejner za stradalu obitelj iz Petrinje, pa su organizirali humanitarni kviz kroz koji prikupljaju potrebna sredstva.

Banovina nakon potresa, screenshot iz videa Ministarstva obrane RH

– Humanitarnu akciju #KROVZAPETrinju provode Elektrostrojarska škola Varaždin i Prva gimnazija Varaždin, a cilj je skupiti financijska sredstva za kupnju jednog opremljenog i grijanog kontejnera za stanovanje jednoj četveročlanoj obitelji s malom djecom ili djecom školskog uzrasta s područja Petrinje i okolice. U akciju se mogu uključiti svi željni pomoći, a kako bi sudjelovali u kvizu potrebno se prijaviti putem ovog obrasca. Nakon prijave na mail ćete dobiti detaljnije upute za uplatu donacija, kaže nam učenik Marko Varga.

Ističe kako je riječ o kvizu općeg znanja, namijenjen je za ekipe do pet članova, a igra se online.

– Pitanja su raspoređena u tri kruga (Klasična uvertira, Asocijativno-tematska sredina i Foto-finiš), a pokrivaju područja pop kulture, umjetnosti, prirodnih i društvenih znanosti, ali i aktualnih tema, objašnjava nam Marko.

Poziv za sudjelovanje učenici su uputili i kroz društvene mreže.

– Pitanja ćemo čitati na Twitch kanalu za koji ćete link dobiti na dan održavanja kviza, kao i obrasce u koje ćete upisivati vaše odgovore. Za dogovaranje u ekipi preporučamo korištenje Zooma, Discorda, Messengera i sl., a napominjemo da obrasce za odgovore popunjava samo jedan član ekipe (kapetan), pojašnjeno je u najavi ove lijepe humanitarne akcije.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Prva gimnazija Varaždin (@pgv_vijeceucenika)

Srednjoškolci iz Varaždina žele kupiti kontejner obitelji iz Petrinje pa su organizirali zanimljivu akciju
Share via
Copy link
Powered by Social Snap