Pretraga

Srednjoškolci oduševili Zagrepčanku prekrasnom gestom: ‘Doista bi mi bilo drago počastiti ih’

A- A+

Budući da se pokvario lift u pothodniku u novozagrebačkom Središću, gospođa Nives imala je problem s odlaskom kući. Nasreću, pojavila su se tri srednjoškolca koja su joj pomogla prenijeti bicikl kroz pothodnika, a jedan od njih je čak s gospođom otišao provjeriti radi li lift u idućem pothodniku. Gospođa sada traži trojicu heroja ne bi li im zahvalila.

Pothodnik između Središća i Sopota| foto: David Mandić, baustela.hr

– Ako se dječaci slučajno jave, doista bi mi bilo drago počastiti ih. Imala sam dojam da je njima ova gesta prirodno ponašanje, jednostavno usađeno odgojem. Sam način ophodnje sjetio me vremena prije 20-ak godina kada su djeca svuda bila ovakva, ispričala nam je gospođa Nives (49).

Zagrepčanku su trojica mladića, za koje pretpostavlja da imaju 16-ak godina, u ponedjeljak navečer oduševila svojom gestom.

– Jučer navečer vozila sam se biciklom kući, ne mogu precizirati vrijeme, ali bilo je između osam i devet. Došavši do lifta koji koristim da bicikl spustim i dignem iz pothodnika, predugo je pokazivalo da lift dolazi iz pothodnika. Prošlo je više ljudi, no jedino su dječaci digli glavu na moje pitanje “Oprostite, jesu li vrata lifta otvorena?”. “Jesu teta”, uzviknula su sva tri dječaka. Jedan, najviši od trojice, u crnoj majici i bermudama, krenuo je nositi svoj bicikl gore. Stigao je do mene i pitao: “Treba li Vam spustiti bicikl?” Rekoh: “Da, ali vi idete dalje”, no on je već nosio moj bicikl dolje, prepričava Nives.

Mladići ni nakon toga nisu napustili gospođu.

– Dječak u zelenoj majici, svjetlosmeđe kose, pitao me: “Teta, treba Vam bicikl odnijeti van?” Iznenađena ne samo pristojnošću, već srdačnošću, iskrenim osmjesima tri dječaka koji su sigurno srednjoškolci, rekoh: “Hvala, dovoljno ste učinili.” “Ma ništa, teta, idem s vama”, rekao mi je i otišli smo biciklima do lifta Utrine koji je ipak radio. Pozdravili smo se i zaželjela sam mu ugodnu večer.  Odzdravio mi je riječima: “Ma nema na čemu, teta, nikam se nama ne žuri”, ispričala nam je Nives.

Tu trojicu mladića voljela bi ponovno sresti te ih je odlučila potražiti. Zbog toga je svoju priču podjelila i u Facebook grupi Zakaj volim Zagreb, nadajući se da će ih tako prije pronaći.

– Voljela bih doći do njih i počastiti ih. Meni su ne samo uljepšali večer, nego i cijeli dan. Baš su posebni. Mala gesta nekome, meni predivan primjer divne djece. Ako se dječaci jave, doista bi mi bilo drago počastiti ih, zaključuje gospođa Nives.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap