Pretraga

Srednjoškolcima ne vrijedi pokaz iza 20 sati, nedjeljom i blagdanom

A- A+

Srednjoškolci u Slavonskom Brodu, iako posjeduju pokaze, iza 20 sati, nedjeljom te blagdanom moraju dodatno plaćati autobusne karte. Iz Terzić-busa tvrde kako odluka o subvencioniranju javnog prijevoza ne vrijedi za srednjoškolce pa oni u navedenim terminima moraju izdvajati osam kuna za kartu, prenosi soundset.hr.

www.soundset.hr

Pokazi srednjoškolaca u Slavonskom Brodu ne vrijede iza 20 sati (u slučaju ako idu u grad, ali ne i ako se iz njega vraćaju), nedjeljom te blagdanima, zbog čega školarci u tom periodu moraju plaćati autobusnu kartu u iznosu od osam kuna. Riječ je, naime, o odluci Terzić-busa te se mnogi Brođani pitaju ima li ona ikakvo zakonsko uporište.

Izdvojeni članak

Cijena pokaza ovisno o kvartu stanovanja

Terzić-bus kao koncesionar tvrdi kako subvencioniranje javnog gradskog prijevoza od strane MZOS-a ne vrijede za srednjoškolce, to jest da oni ne spadaju u kategoriju subvencioniranih korisnika.

Na upit imaju li za spomenutu odluku zakonsko uporište, Ivanka Terzić je izjavila kako nije sigurna te da su oni tu odluku donijeli ranije jer se upravo vikendima masovno ide u grad.

Prema njenim riječima morali su osigurati tri velika autobusa kako bi se svi mogli vikendom prebaciti do grada te da se to financijski održavalo na poslovanje tvrtke Terzić-bus.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap