Pretraga

Srednjoškolka Petra (15) doživjela je moždani, ponovno uči hodati i govoriti: Obitelj treba pomoć

A- A+

Učenica Medicinske škole Ante Kuzmanića u Zadru Petra Adžić u lipnju je doživjela jedan oblik moždanog udara. Sada se polako oporavlja, počinje se samostalno hraniti, pričati i hodati uz hodalicu ili asistenciju, a nakon nekoliko operacija i intenzivnog liječenja, potrebne su joj skupe rehabilitacijske terapije. Obitelj treba pomoć – prikupljaju sredstva za Petrine terapije.


– Prije svega vas molim da podjelite objavu, kako bi moja lavica, Petra (15 godina) koja se unatoč lošim prognozama i dobivenim dijagnozama izborila i pokazala neopisivu snagu, volju za životom – dobila priliku za što brži i bolji oporavak. U ovakvim životnim nedaćama čovik zaista shvati da nas zdravlje naših bližnjih čini najbogatijim i najispunjenijim osobama na svitu. U ovo blagdansko vrime što dolazi, postoji li veći i luksuzniji poklon od onog da čovik čoviku pruži ruku i pomoć kada mu je to najpotrebitije, napisala je na Facebooku Zadranka Nikolina Ažić.

‘Rečeno da su joj šanse za život nikakve’

Njena 15-godišnja sestra Petra, učenica Medicinske škole Ante Kuzmanića u Zadru u lipnju je doživjela jedan oblik moždanog udara uslijed prsnuća urođene arteriovenske malformacije na području malog mozga te je hitno prebačena na bolničko liječenje u KBC Zagreb.

– Rečeno da su joj šanse za život nikakve te joj je nakon tri operacije i boravka na odjelima intenzivnog liječenja i neuropedijatrije, uspostavljena dijagnoza spastične tetraplegije (potpune oduzetosti) i afazije (odsutstvo govora). Rehabilitacijom u Krapinskim toplicama, Petra se ponovno počinje samostalno hraniti, pričati i hodati uz hodalicu ili asistenciju, piše dalje Petrina sestra.

Izdvojeni članak

Na Božićno jutro, tjedan prije 18. rođendana, doživjela sam moždani udar: Ovo je priča o Katarininoj pobjedi

‘Cijena jednog terapijskog ciklusa između 15 i 20.000 eura’

Petrin boravak u Krapinskim toplicama bliži kraju te je obitelj u fazi pregovora s poliklinikom koja bi je nakon Nove godine primila na robotsku neurorehabilitaciju. Obitelj sada moli za pomoć u prikupljanju stredstava za tu vrstu terapije.

– Cijena jednog terapijskog ciklusa, ovisno o vrsti vježbi koje se budu provodile, kreće se između 15 i 20.000 eura. Ovim putem želim od srca zahvaliti u ime cijele obitelji na svoj potpori, lijepim i ohrabrujućim riječima, kao i financijskim sredstvima koja smo primili u proteklih pet mjeseci. Nisam mislio da ću se ikad naći u ovoj situaciji, al ovim putem vas molim da podijelite ovaj post i broj računa na koji ćemo pokušati skupiti nešto novca da pružimo našem borcu sve što zaslužuje i da se što prije vrati svom uobičajenom životu, piše Petrin brat Frane u postu kojeg je podijelila i sama Medicinska škola Ante Kuzmića.

Svi koji se žele priključiti akciji, uplatiti mogu putem sljedećih podataka:

ime i prezime: Petra Adžić
broj žiro računa: HR7424070003106957706
banka: OTP banka
devizni račun: HR5924070003238110221
BIC (Swift) kod: OTPVHR2X

Srednjoškolka Petra (15) doživjela je moždani, ponovno uči hodati i govoriti: Obitelj treba pomoć
Share via
Copy link
Powered by Social Snap